Sivuston käyttö vaatii selaimen JavaScript -tuen.
Näköislehti
Jätä uutisvinkki
Etusivu
Uusimmat
Paikalliset
Uutiset
Kotimaa
Talous
Oikaisut
Teemat
Hyvinvointi
Koti
Ruoka
Saaristo
Tiede
Urheilu
Futis
Kiekko
Kulttuuri
TS Kirja
Financial Times
TS Nuoret
Tähtijutut
TS+
Puheenvuorot
Lukijoilta
Blogit
Keskustelut
Kaffepaussi
Kuvagalleriat
Katso
Menovinkit
Fingerpori
Tilaa TS
Tilaa uutiskirje
Asiakaspalvelu
Mediamyynti
Kaupallinen yhteistyö
Tilaa TS
Tilaa TS
Tutustu tilausvaihtoehtoihin >>
Juuri nyt
Kysely: suomalaisilta suorat sanat Venäjästä – uskoa suhteiden palaamiseen Venäjän kanssa on vähän, jos lainkaan
Ruokapääkaupunki
Testaa, osaatko toimia oikein tyylikkäässä ravintolassa – Ravintolapäällikkö paljastaa pahimmat mokat ja sen, mitä vastata kysymykseen: oliko ruoka hyvää?
Tee herkullinen maailmanympärimatka Turun keskustassa: Lue kuuden ravintolan tarinat sekä testiryhmän arviot lounaista
Tv:stä tutut kokit kertovat, miten hienosti syömisen kulttuuri on muuttunut ja mihin fine dining on menossa: "Kannattaa pohtia, ettei tarjoa jämähtäneitä menuita ja jämähtänyttä ajattelua"
Riku Eerola on testannut jokaisen Turun ravintolan – nyt hän kertoo, mitkä ovat kaupungin parhaat ruokapaikat ja mitä täältä vielä puuttuu
Näin Turusta tuli suomalaisen ravintolamaailman keskus: Tekijät paljastavat menestyksen ainekset
Elokuva-arvostelut
"Tulee ikävä aikoja, jolloin elokuvantekeminenkin oli vielä käsityötä" – Pieni merenneito on ylipitkä, mutta sydämellinen
Muskettisoturien uusin versio tarjoaa salajuonitteluja enemmän kuin on edes tilattu, mutta kaikki toimii
Päätön törmäily soramontulla ei jaksa huvittaa – Hirttämättömät-komedian uudessa versiossa pelleillään ilman järjen häivää
Lähiruoka
Lähiruoka
21.05.
Kun Felixin suolakurkut lähtivät Turusta, ryhtyivät salolaisveljekset hapattamaan suolakurkkuja ymmärtämättä, millainen trendi fermentointi pian on
Avomaan kylvöt kunnolla vauhtiin viikonloppuna
Kommentti
20.05.
Johanna Käkönen:
Näin äänestys käytiin – TS:n lukijat antoivat kymmeniä tuhansia ääniä turkulaiselle ruoalle
Tässä ne nyt ovat: Katso lukijoiden valinnat Turun parhaksi kebabravintolaksi, grilliksi, kahvilaksi, pizzeriaksi ja lounaspaikaksi
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
20.05.
Tässä ne nyt ovat: Katso lukijoiden valinnat Turun parhaksi kebabravintolaksi, grilliksi, kahvilaksi, pizzeriaksi ja lounaspaikaksi
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
13.05.
TS lähti ruotsinlaivalle ruokaristeilylle: Katkarapuleivästä ei luovuta, mutta muutoksen tuulet puhaltavat – "enää ei laivalle tulla humaltumaan"
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
06.05.
Testaa, osaatko toimia oikein tyylikkäässä ravintolassa – Ravintolapäällikkö paljastaa pahimmat mokat ja sen, mitä vastata kysymykseen: oliko ruoka hyvää?
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
29.04.
Tee herkullinen maailmanympärimatka Turun keskustassa: Lue kuuden ravintolan tarinat sekä testiryhmän arviot lounaista
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
22.04.
Tv:stä tutut kokit kertovat, miten hienosti syömisen kulttuuri on muuttunut ja mihin fine dining on menossa: "Kannattaa pohtia, ettei tarjoa jämähtäneitä menuita ja jämähtänyttä ajattelua"
Äänestä suosikkiravintolasi voittoon: Tässä ovat ehdokkaat Turun parhaaksi kahvilaksi, pizzaksi, kebabiksi, grilliksi ja lounaaksi
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
22.04.
Äänestä suosikkiravintolasi voittoon: Tässä ovat ehdokkaat Turun parhaaksi kahvilaksi, pizzaksi, kebabiksi, grilliksi ja lounaaksi
Tv:stä tutut kokit kertovat, miten hienosti syömisen kulttuuri on muuttunut ja mihin fine dining on menossa: "Kannattaa pohtia, ettei tarjoa jämähtäneitä menuita ja jämähtänyttä ajattelua"
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
15.04.
Riku Eerola on testannut jokaisen Turun ravintolan – nyt hän kertoo, mitkä ovat kaupungin parhaat ruokapaikat ja mitä täältä vielä puuttuu
Turku, Suomen ruokapääkaupunki
08.04.
Näin Turusta tuli suomalaisen ravintolamaailman keskus: Tekijät paljastavat menestyksen ainekset
Osallistu jutuntekoon
08.04.
Nyt valitaan Turun parhaat ruokapaikat – Kerro, minkä ravintolan pitäisi päästä ehdolle eri sarjoissa
Maaseutu
16.03.
Varsinais-Suomessa on sikatila, joka toimii kuin Wolt – surullinen tosiasia on, että aniharva voi ratkaista sikatalouden kriisin kuten Hokunit
Lähiruoka
24.02.
Hintojen nousu iskee myös lähiruokapiireihin – Reko-rinkien asiakkaat uhkaavat kaikota hintojen perässä muualle: "Osa hakee sitä kaikista halvinta"
Verkkokauppa
31.01.
Turussa on aloittanut kolme uutta verkkoruokakauppaa, jotka kisaavat asiakkaista nopeilla kotiinkuljetuksilla ja lähiruualla: "Pois jäävät välikädet, välivarastoinnit ja turha logistiikka"
Kalastaminen
20.11.2022
Kun särkipullat vedettiin pois yliopistoruokalasta, turkulainen opiskelijaporukka tarttui onkeen: "Haluamme näyttää, että kaloista saa tehtyä vaikka mitä"
Sienet
08.10.2022
Kun sieniharrastaja Afu Reuna löysi valtavan kurttusienen, hän marssi turkulaisravintoloihin ja kaupat tuli – kotona kaksivuotias poikakin syö isän kokkaamat tatit
Ilmastokriisi
30.09.2022
Long Play: Ministeri Kurvinen torppasi Suomen ilmastoruokaohjelman, koska se suositti lihansyönnin vähentämistä
Metsästys
28.09.2022
Noustelaisessa perheessä nautitaan niin usein riistanlihaa, että vaihtelua tuovat kaupan nakit ja ranskikset – metsästävän äidin erikoisin saalis uiskenteli ulkomerellä
Energiakriisi
14.09.2022
Kasvihuoneyrityksissä odotetaan kauhulla talven sähkölaskuja – ensi talvena syödään Marokon tomaattia ja kurkkua
Lähiruoka
08.09.2022
Lähiruokapäivänä vieraillaan tiloilla ja ostetaan tuottajilta, Varsinais-Suomessa päälle 50 tuottajaa tarjoaa tuotteitaan
Turku
22.08.2022
"Suomen nouseva ruokapääkaupunki" – palkittu brittitoimittaja hehkuttaa BBC:llä turkulaisten kekseliäisyyttä ja superpaikallisuutta sekä kauppahallin nenää hivelevää juustovalikoimaa
Yrittäjyys
19.04.2022
Hyppy tuntemattomaan kannatti – kaarinalaispariskunnan mehujäämojitot valtaavat Turun kesäterassit
Lähiruoka
05.04.2022
Koronapandemia opetti suomalaiset ostamaan ruokaa verkosta, mutta ajoi monet pikkuyritykset pulaan – nyt Turun seudulla avautuu kaksi lähiruuan verkkokauppaa
Vihannekset
01.04.2022
Livonsaaressa kasvatetaan osuuskunnan jäsenille luomuvihanneksia – kumppanuusviljelyssä jaetaan sekä riskit että onnistumiset
Ruoka
23.02.2022
Hiililounas tuo pöytään ympäristöystävällisempiä lounaita – mukana tuottajia muun muassa Uudestakaupungista ja Salosta
Joulu
01.12.2021
Napa naukuu, mutta jotain makeaa tekee silti mieli – jätä tilaa jälkiruualle joulupöydässä
Ruoka
27.10.2021
Ruiskuorta, kakkaroita ja hävikkiruokaa – karjalaiset ruokaperinteet siirtyvät äidiltä tyttärelle
Kolumni
10.10.2021
Veijo Hyvönen:
Suomi tuhlaa ruokaa ja syö itsensä kipeäksi
Lähiruoka
09.10.2021
Riistaa menisi välillä ravintoloihin enemmän kuin mynämäkeläinen yrittäjäpariskunta pystyy tarjoamaan
Lähiruoka
28.09.2021
Juustoa ja jäätelöä vuohenmaidosta – Jumoon tullaan herkuttelemaan pääkaupunkiseudulta asti
Täällä kasvaa
26.07.2021
Vadelma on nyt parhaimmillaan ja Mäki-Heikkilän tila panostaa itsepoimintaan – joko olet testannut vadelmaista siiderihyytelöä?
Paikalliset
25.06.2021
Kokeile rohkeasti: kaikki kasvikset sopivat grilliin
Täällä kasvaa
12.06.2021
Alkukesän raparperit tulevat Laitilasta – roteva lajike on vanhaa maatiaiskantaa Kodisjoelta
Ruoka
08.06.2021
Maistuisiko ohra-kebab-kasviswokki? – Onneksi on ohra -reseptikilpailun tuomaristo ilahtui finalistien innovatiivisista mauista
Peruna
03.06.2021
Varhaisperunan sesonki alkoi – yleinen virhe on keittää perunat liian vetisiksi