Kyberturvallisuus

Eduskunnan verkkosivuja vastaan kohdistuu palvelunestohyökkäys.
Maailman toiseksi rikkain ihminen, sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kuuluu avoimen kirjeen allekirjoittajiin. Arkistokuva on Teslan tehtaan rakennustyömaalta Saksasta vuodelta 2020.
Esimerkkejä Postin nimissä tulleista huijausviesteistä
Omaveron nimissä leviää parhaillaan huijauskampanja, jossa voidaan pyytää maksamaan esimerkiksi tiettyä summaa verottajalle.
Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhrien on mahdollista antaa asianomistajan lausuma poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.
Esimerkkikuva huijausviestistä, jossa vastaanottajaa kehotetaan maksamaan vuokra uudelle tilille.
Ylen mukaan Lounais-Suomen poliisin tutkinnassa on tietomurto ja viestintäsalaisuuden loukkaus, sekä todistusaineiston vääristeleminen.
Ministeri Mika Lintilän luuri on toimitettu eduskunnan IT-osastolle tutkittavaksi. Lännen Median tietojen mukaan luuria tutkii alihankkija.
Apulaistietosuojavaltuutettu muistuttaa, että viranomaisten on harkittava tarkkaan, millaista seurantateknologiaa niiden verkkosivustoilla on tarpeellista olla, ja voitaisiinko viranomaisen verkkopalvelua mahdollisesti tarjota ilman muita kuin sivuston toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä. Arkistokuva Vaski-kirjastojen kokoelmapalveluiden käytöstä.
Kuntalehti kertoo, että Säkylässä joulun alla tapahtuneen kyberhyökkäyksen vaikutukset jäivät pieniksi ja Kyberturvallisuuskeskus saa kunnanjohtajan mukaan hyökkäyksestä arvokasta tietoa jota voidaan hyödyntää myöhemmin.
Suomalaisten kuntien avoimen rajapinnan tietokantoihin on kohdistunut hakuja Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Iranista. Kuntaliiton erityisasiantuntija Ari Korhosen mukaan kunnissa kannattaa miettiä, mitä tietoja se jakaa avoimesti.
Kyberryhmä toimii Europolin päämajassa Hollannin Haagissa.
Suomen Pankin pääjohtaja puhui eduskunnan talousvaliokunnalle tiistaina. Rehnin mukaan talouden näkymät ovat synkkiä, mutta muun muassa työllisyyskehitys antaa toivoa.
Tutkimuksessa suurin osa löydetyistä seuraimista kuului kolmansille osapuolille. Noin 30 prosenttia kolmansien osapuolten seuraimista oli Googlen ja 11 prosenttia Facebookin. Nämä yritykset käyttävät kerättyä dataa markkinointitarkoituksiin.
Viitekuva
DHL oli kyberrikollisten keskuudessa useimmin hyödynnetty tuotemerkki uhrien henkilö- ja pankkitietoja kalastellessa. Arkistokuva.
Kyberrikollisuus on yksi yleisimmistä ja tunnetuimmista hybridivaikuttamisen keinoista. Turkulaisen it-yritys Pilvian toimitusjohtaja Sami Niemi (takana vasemmalla) kertoi kesäkuussa, että tietoturvasta huolehtimiseen on herätty vähitellen yrityksissä. Kuvassa myös Lotta Niemi (takana oikealla), Heli Järvelä ja Julius Fieandt.
Pääkirjoituskuva
Keskusrikospoliisi tutkii eduskunnan verkkosivuihin kohdistunutta hyökkäystä.
Kuvituskuva.
FluBot-haittaohjelmaa levitettiin tekstiviesteillä ja multimediaviesteillä.
Lisää uutisia