Kyberrikollisuus

FluBot-haittaohjelmaa levitettiin tekstiviesteillä ja multimediaviesteillä.
Elisan pitkäaikainen toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mielestä maailma on Venäjän hyökkäyksen jälkeen erilainen ja kyberuhkiin on syytä suhtautua vakavasti. Toistaiseksi suuria hyökkäyksiä ei ole Suomessa kuitenkaan tapahtunut.
Asiantuntijat ovat varoittaneet Ukrainan infrastruktuuriin kohdistuvasta vakavasta verkkohyökkäyksestä
Yli 60-vuotiaat ovat erityisessä riskissä joutua huijauksen kohteeksi. Siksi olisi tärkeää, että ystävien ja läheisten kesken keskusteltaisiin nettihuijauksien luonteesta ja varotoimista.
Suojelupoliisin katsauksen mukaan Suomen kriittinen infrastruktuuri on ollut kiinnostuksen kohteena. Tietoinfrastruktuuriin liittyy erityisiä herkkyyksiä, sillä se voi tarjota itsevaltaisille hallinnoille pääsyn suomalaisten tietoihin.
Intiassa Pegasus-paljastukset nostattavat mielenosoituksia. Bangaloressa kansallisen opiskelijaliiton NSUI:n jäsenet pitivät kiikaroidessaan pilailunaamioita, jotka esittävät maan oikeistopopulistista pääministeriä Narendra Modia ja sisäministeriä Amit Shahia. Intia on yksi Pegasus-urkintajupakan keskelle joutuneista maista.
Verkkohyökkäyksiltä voi suojautua asentamalla tietokoneelleen tietoturvaohjelman. Kuvituskuva
Niin sanottuja pornokiristysviestejä on jälleen runsaasti liikkeellä. Kyberturvallisuuskeskus kehottaa olemaan reagoimatta niihin muuten, mutta viesteissä annetun Bitcoin-lompakon voi ilmiantaa väärinkäytöksistä.
Kyberhyökkäyksiä tehdään entistä tiheämpään tahtiin ja ne käyvät koko ajan vakavammiksi.
Kiina on resurssiensa ja teknologisen osaamisensa vuoksi kärkimaita verkkovakoilussa. Perinteisempää viranomaistoimintaa edustavat poliisit vartioivat Taivaallisen rauhan aukiolla maaliskuun alussa.