Kuukauden teema

Kellunta-altaassa on 30 senttimetriä 35,5-asteista vettä, jossa on 450 kiloa suolaa. Onnenpaikan yrittäjä Mona Rantanen näyttää kelluntamallia. Tavallisesti altaassa ollaan ilman uima-asua. Kellunta kestää noin tunnin.
Anastassia Ali-Keskikylä kertoo, että hänen yrityksessään suosituin hieronta on intialainen päähieronta, jota hän tässä antaa Tuija Näreelle. – Nautin eniten siitä, kun siinä sinut kääritään lämpöpeiton sisään ja hierotaan pään aluetta sekä "hipsutellaan tukkaa". Huoneessa on mukavan hämärää, hiljaista ja rauhallista. Siinä hiljaisuudessa mieli tyhjenee ja saa nauttia rauhallisuudesta sekä kosketuksesta, Näre puntaroi.
Hanna (vas.) ja Elle Kangaslahti esittelevät sisustusliike Uniikin fotoshopattua tapettia, jonka voi laittaa katseen-vangitsijaksi yhdelle seinälle.
Tiina Mikkolan kotona korona-aika muutti vierashuoneen työhuoneeksi. Mikkola työskentelee markkinoinnin suunnittelupäällikkönä pääasiassa kotoaan käsin.
Ovista, ikkunoista ja lattianrajasta tuleva veto lisää kodin  lämmitystarvetta. (Kuva: Pexels)
Kotitalkkari Reijo Tammipuro on työskennellyt kuukauden päivät kotikohteen keittiöremontin parissa. Ensin hän purki vanhan keittiön, ja nyt käynnissä on uuden keittiön asennus. Tammipuron työhön kuuluu tavallisesti pienempiä asennus- ja remonttitöitä. Isoja remontteja on vain pari vuodessa.
Omalla pihallaan Jarmo Ojala suosii hiekotusmursketta, jota myydään kuluttajille suhteellisen kevyissä, kahdeksan kilon painoisissa säkeissä. – Kukaan ei sano, että hyvin hiekoitettu, mutta jos joku on kaatunut, siitä saa varmasti kuulla, kotitalkkari  Ojala toteaa.
Sirkka Aho (vas.) on talon uusin asukas. Tytär Leena Korvenpää (toinen vas.) iloitsee äitinsä turvallisesta asumisesta Riitta ja Simo Kahilan luona. Jatkuvasti samassa taloudessa elävät perhehoitajat havaitsevat, jos asukkaiden voinnissa tapahtuu muutoksia ja pystyvät reagoimaan siihen.
Sauna Managerin yrittäjä Tommi Oksanen on havainnut, että uudiskohteissa ihmiset jättävät helposti saunan rakentamatta.
Sanna ja Mikko päätyivät teettämään laajoja yksilöllisiä muutostöitä asuntoonsa talon rakennusvaiheessa. – Kotiimme on rakennettu muun muassa erillinen lasiovellinen työhuone ilmanvaihtoineen, sähkötöineen ja rakenteellisina vahvistuksineen. Nyt työpisteen ikkunasta pilkistää Turun linna, he kertovat.
Taru-Orvokki Leskisen mukaan olisi kiinnostavaa tietää, onko Aaltojen tekstiilejä suunniteltu suoraan jotain tiettyä tilaa tai rakennusta varten. Aino Aallon vuonna 1933 suunnittelema Kirsikankukka-kangas on Artekilla uudistuotannossa.
– Edelleen minulle tulee ajoittain haikea olo, mutta se on selvästi sitä, että olen yksin ja on ikävä toista. Tykkään muistella asioita, muistot ovat tärkeitä. Katson valokuvia ja kuuntelen musiikkia, viisi vuotta sitten leskeksi jäänyt Tuulikki Tulonen miettii.
Pirkko Kiukainen (oik.) iloitsee asumisesta omassa kodissa, jossa häntä käyvät tiuhaan tervehtimässä tytär Tuula Himberg ja tämän lapsenlapset. Tällä kertaa välipalalle mamman luo oli tullut käymään Justiina Rantaeskola.
Arja Manelius (vas.), Päivi Kanervo, Mirja Heinonen ja Merja Lamponen ovat ystävystyneet vertaistukiryhmän kautta. He pitävät sen positiivisesta ja rennosta hengestä, jossa myös vaikeita asioita otetaan esille jumiutumatta niihin.
Rollaattorilla liikkuvalle Eila Granlundille omassa kodissa pärjääminen on elämän ykkösjuttuja. Kun lonkkakipu öisin yltyy, hän nousee sängystä olohuoneen pöydän luo ja aloittaa pasianssin peluun. – Kortit haastavat aivot, ja aika kuluu aamuun, hän on huomannut.
Paula Lehtinen laittaa aina paksun täkin Kauko Frimanin ylle, kun kävelee tämän kanssa kauppakeskukseen kahville.
Pirjo Pakarinen (vas. sininen pipo), Tuula Hannula, Maarit Kaipiainen (valkoinen pipo) ja Saila Rintee kulkevat ulkoilureittiä lehtometsän läpi Turun Ruissalossa.
Heikki Nummelin, 66, on ikäisekseen kovassa kunnossa ja aikoo jatkaa kisaamista triathlonissa pitkälle tulevaisuuteen.
Turkulainen Maarit Leino päätti yli neljä vuotta sitten kohentaa kuntoaan. Nyt jalkaprässissä nousee yli 200 kiloa. Yksityisyrittäjä Satu Vesala on toiminut Leinon valmentajana ja kannustajana kaikki nämä vuodet.
– Apollo 11 on lempparini, koska sillä päästiin kuuhun, nuori legokeräilijä ja 4H-yrittäjä Velmeri Männikkö kertoo.