Kunnat

Auran kunnanjohtaja Terhi Källin mukaan kunnan kiinteistöissä sähköä pyritään säästämään muun muassa valaistusta ja sisälämpötiloja säätämällä. Monitoimitalo Auraamossa lamput on jo vaihdettu ledeiksi.
Lauri Kattelus, Carita Maisila, Teemu Heinonen ja Miira Raiskila luotsaavat Kasitien kuntia.
Kunnanjohtajan virka täytetään 1. heinäkuuta alkaen, koska Mynämäkeä vuodesta 2007 johtanut Seija Österberg jää eläkkeelle. Kunnanjohtajakisa ratkaistaneen ensi maanantaina Sanna Häklin ja Carita Maisilan kesken.
Pääkirjoituskuva
Suomalaisten kuntien avoimen rajapinnan tietokantoihin on kohdistunut hakuja Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Iranista. Kuntaliiton erityisasiantuntija Ari Korhosen mukaan kunnissa kannattaa miettiä, mitä tietoja se jakaa avoimesti.
Maaseudulla on resursseja pärjätä jatkossakin kilpailussa uusista asukkaista. Suuri haaste lienee siinä, että uskalletaan tehdä asioita toisin kuin ennen, sanoo kirjoittaja.
Laurin koulun mittava saneeraus rasittaa Mynämäen kunnan taloutta useita vuosia. Ensi vuoden alussa käynnistyy hankkeen kakkosvaihe. Arkistokuva.
Kuntien taloustietojen raportointi ja tilastointi on vaatinut viime vuonna käyttöönotetun järjestelmän kanssa paljon manuaalista työtä.
Monitoimijatalo Wintterin peruskivi muurattiin kesäkuussa 2022. Viikaisten alueelle sijoittuva kokonaisuus on Uudenkaupungin lähivuosien suurinvestointi. Arkistokuva.
Jokaisen kunnan pitää lakimuutoksen jälkeen tehdä ilmastosuunnitelma. Liikennejärjestelyt ovat yksi keskeisimmistä ilmastoasioista, joihin kunnat voivat vaikuttaa.
Suojeluspyhimystä Pyhää Margareetaa esittävä Vehmaan kunnanvaakuna valittiin pohjoismaiden parhaaksi. Vaakuna koristaa muun muassa kunnantalon julkisivua.
Jälleen yhtä korruptiovyyhtiin kuuluvaa tapausta käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.
Pääkirjoituskuva
Parakkimainen kontti voisi sopia käytettäväksi esimerkiksi palvelutalojen ja koulujen yhteydessä. Vessaa tilasta ei löydy, mutta muuten kaikki tarpeellinen kulkee mukana.
Kupittaan palloiluhallissa pelataan muun muassa naisten salibandyn F-liigaa. Nyt Turun seudulla viritellään liikuntatiloihin liittyvää yhteistyötä.
CGI:n Jussi Viran mukaan kehittäminen jää kaupungeissa helposti pistemäiseksi. Parannuksia heitellään hiukan sinne sun tänne kuin biljardipalloja konsanaan, mutta isompien kokonaisuuksien suunnittelu ja palastelu toteuttamiskelpoisiksi osiksi uupuu. – Taustalla on osaamis- ja resurssikysymyksiä, joita voitaisiin helpottaa sillä, että lähdettäisiin tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, hän näkee.
Hali ry:n sote-palvelujen kehittämisen johtaja Eveliina Vigelius uskoo, että julkisen terveydenhuollon ongelmia pitäisi tarkastella ensisijaisesti tehokkuuden lisäämisen näkökulmasta sen sijaan, että osoitettaisiin palveluihin suoraan miljardi euroa lisää.
Ministeri Saarikon avaus erityistalousalueista nosti esiin kysymyksiä muun muassa yritysten yhdenvertaisesta asemasta.
Lisää uutisia