Kuluttajahinnat

Alkoholijuomien hinnat ovat nousseet keskimäärin 2,3 prosenttia. Samaan aikaan muut elinkustannukset ovat nousseet nopeasti jopa kymmeniä prosenttia, tuoteryhmästä riippuen. Suomalaiset hyväksyvät sen, että alkoholista pitää maksaa kireää hintaa.
Dieselin hinnan uskotaan pysyvän korkeampana kuin bensiinin ainakin tulevien kuukausien ajan. Arkistokuva.
Kelan myöntäessä sähkölaskuun perustoimeentulotukea, asiakas ei voi saada samaan osaan laskusta sähkötukea. Jos asiakas taas saa perustoimeentulotukea koko sähkölaskuun, hän ei voi saada saman laskun perusteella lainkaan sähkötukea. Sähkölaskun kustannuksia ei siis korvata kuin kerran.
Maija Nordling osti kahvia tiistaina. Kahvin kallistumisesta huolimatta suomalaiset kuluttavat kahvia vanhaan malliin.
"Kipurajalla mennään", "Tiukkaa on" ja "Laskuja jää maksamatta" vastailivat lukijat TS-kyselyyn sähkön kohtuullisesta hinnasta. Monissa kodeissa pohditaan miten energiatehokkuutta edistetään ja sitä myöten laskuja pienennetään. Arkistokuva.
Itsekin kauppiaana toiminut Jari Laurinen on tottunut hävikin estäjä. Aletuotteiden kautta ruokalistaan saa myös yllätyksellistä vaihtelua.
Energiavirasto kehottaa leikkaamaan tarpeetonta sähkön käyttöä suomalaisissa kodeissa, jotta sähkönjakelun keskeytyksiltä vältyttäisiin tulevana talvena.
Virvoitusjuomia koskevan verouudistuksen tavoitteena on ohjata myös teollisuutta vähemmän sokeria sisältäviin juomien tuotantoon.
Energian kallistuminen on tärkein syy inflaation kiihtymiseen.
Vuoden 2023 lopulla ruuan hinnan arvioidaan hieman laskevan, mutta hintataso säilyy silti huomattavasti totuttua korkeampana, ennustaa PTT. Arkistokuva.