Kuljetusala

DHL oli kyberrikollisten keskuudessa useimmin hyödynnetty tuotemerkki uhrien henkilö- ja pankkitietoja kalastellessa. Arkistokuva.
Jari-Pekka Salmento työnsä äärellä. Uusi työkaveri on saanut herättänyt myönteistä hyminää ja kiittelyä ohikulkijoilta ja asiakkailta.
Aurassa toimivien yritysten mukaan Ysietien nykyiset tasoliittymät hidastavat kuljetuksia, kun rekat joutuvat odottelemaan kääntymisvuoroa. Projektipäällikkö Matti Kiljunen Ely-keskuksesta sanoo jonoja ja takkuisuutta olevan ruuhka-aikoihin.
Rahtiraisat ovat Turun seudulla asuvia naiskuljettajia, joilla juttu luistaa keskenään niin töissä kuin vapaa-ajalla. Kuvassa Piia Pirilä (vas.), Julia Kanto, Emma Salo, Emma Mäntynen, Elina Monten ja Johanna Helenius. Hytissä Heleniuksen tytär. Kuvasta puuttuu Marissa Jasmavaara.
Arkistokuva.
Dieselin ennätysmäinen hinnannousu on ajanut kuljetusyrittäjät ahtaalle ja osa on laittanut jo autoja seisomaan. Arkistokuva.
Kuljetusala on yksi eniten osaavan työvoiman pulasta kärsivistä aloista.
Postilla on moderni logistiikkakeskus Liedossa. Verkkokaupan nopean kasvun takia Postin pitää kuitenkin panostaa uuteen kapasiteettiin.
Eero Vähätalon ajomatkoilla syntyy riimejä monista muistakin aiheista kuin vain omasta työstä.
Esko Peltola hitsasi perävaunun alustaa VAK Oy:llä. Rekkojen perävaunujen valmistaminen on pitkälti käsityötä edelleen, vaikka myös hitsausrobotteja voidaan hyödyntää.
Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Tero Siitonen (oik.) ja Rannikkoseudun Kuljetusyrittäjät ry:n puheenjohtaja Mikko Laine hoputtavat tieinvestointeja.
Sähköauto latauksessa Skanssin kauppakeskuksen parkkihallissa. Arkistokuva.
Posti kiistää hukanneensa Kansallisarkiston kulttuuriaarteita kuljetuksissaan. Arkistokuvassa Kansallisarkiston lukusali.