Kukat

Leena Setälä ja 8,5 vuotias havannankoira Make nauttivat yhdessä pihan monipuolisuudesta. Taustalla osa japanilaisesta puutarhasta.
Muutamat kukat ovat jo puhjenneet kukkaan uudella auringonkukkapellolla.
Aamukastetta ojakärsämön kukissa Kuralan kylämäessä. Kuva:  Eero Ylinen
Avoimet puutarhat -tapahtumassa pääsee luvan kanssa tutustumaan muiden puutarhoihin ja saamaan vinkkejä.
Turkulainen Harri Paalanen on ollut vuosia viherkasviharrastaja, ja hän on kokeillut erilaisia kasvatusalustoja. Mullattomuudesta hän innostui pari vuotta sitten. Hän sanoo, että myös taimet ja siemenet viihtyvät mullattomassa kasvualustassa. Nyt hänellä on käsissään muulinkorvan taimia pelkässä perliitissä. Laatikon pohjalla on aina ohut kerros vettä ja ravinteita.
Judit Sund kertoo, että helppohoitoiset ja kuivuutta hyvin sietävät maljaköynnökset ovat viime aikoina olleet haluttuja.
Kukkalaatikot odottelevat vielä kesäkukkia jokirannassa.
Kukkakauppias Janette Stenholm esittelee ylioppilasjuhlien ikisuosikkia: pitkävartista, komean kokoista ruusua. Ruusu pitää pintansa, mutta myös pionista on tullut suosittu valmistujaiskukka.
Ohjelman luontoasiantuntija Ari Karhilahti esittelee toimittaja Ann-Mari Rannikolle luonnonsuojelualueen yhtä erikoisuuksista eli lehtokuusamaa.
Hyvällä tuurilla omenat voi poimia parvekkeelta.
Suvi Kantoluoto kertoo, että kukkakimppuun valitaan nyt monenvärisiä kukkia ja huolettomasti eri lajikkeita.
Kierrätetyistä vanhoista punamultaladon laudoista rakennettuun kasvilavaan on koottu muun muassa salviaa, iisoppia, samettikukkia, rakuunaa, oreganoa ja timjamia.
Riitta Tuominen kastelee ruusujaan varsinkin helteellä, joita todellakin riitti viime kesänä. Kastelu on hyvää hyötyliikuntaa.
Kevään kylmimpinäkin päivinä ihmiset löytävät tiensä Pölkinvuoren metsäpuutarhaan.
Hiljattain avioituneet Tiina ja Timo-Juhani Hiltunen tekevät tarvittaessa töitä yhdessä kasvihuoneilla.
Osa narsisseista on jo puhjennut pieneen kukkaan Turun Teatterisillalla.
Hannele Kuusela tykkää tehdä runsaita, leikkisiä, iloisia ja värikkäitä kimppuja ja kransseja.
Anna Saarto tekee myymänsä asetelmat itse. Asiakas voi esittää toiveita, mutta kaikki riippuu saatavilla olevista hävikkikukista.
Kun Katja Kannisto sairastui vakavasti muutama vuosi sitten, hänen joulunviettonsa muuttui. –Enää en pysty rakentamaan mitään tonttumaata, enkä haluakaan. Koti koristellaan luonnonmateriaaleilla ja harmaan eri sävyillä.
Jääsaaren valkoisista kukista kertomassa Pauliina Laaksonen, yksi työryhmän jäsenistä.
Puutarhuri Tomi Simolin on valmistautunut jo jouluun ja tehnyt Kukkapalvelu Zamian pöydille vähän erikoisempia jouluasetelmia.
Klinikkaeläinhoitaja Ella Ilmoniemi (vas.)  ja eläinlääkäri Heidi Pikkarainen tutkivat Ilmoniemen 2,5-vuotiasta lancashirenkarjakoiraa Lissua. Lissulle maistuvat herkut.
11-vuotias Hilda ikuisti kesällä toukan kukan terälehdillä. Kuva: Hilda Ranki
Rikkaruohot ovat vallanneet Puolalanpuiston kukkapenkit.
Lisää uutisia