Koulutus

Maanantaina Turun yliopistolla puhunut Li Andersson (vas) tyrmää valtiovarainministeriön esitykset leikata koulutuksesta.
Pitkän linjan lähiökouluopettaja Mervi Uusitalo-Heikkinen pettyi Ylen julkaisemaan koulukoneeseen, sillä hän ajattelee sen vain syventävän ennakkoluuloja.
Kirjoittajat ovat huolissaan työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen (TELMA) vähennetyistä tuntimääristä ammattiopisto Spesiassa.
Rakennusarkkitehdin koulutuksen on määrä alkaa Turun ammattikorkeakoulussa syksyllä 2024. Koulutuksen uskotaan vaikuttavan positiivisesti Varsinais-Suomen alueen työvoimapulaan.
Rauman kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan yhteistyösopimuksen Turun yliopiston kanssa. Sen myötä opettajankoulutus jatkuu Raumalla vähintään entisellään vuoden 2033 loppuun asti.
Turun yliopistolle myönnetään tuotantotalouden koulutusvastuu, jolla pyritään helpottamaan alueen yritysten kasvavaa osaajatarvetta.
Yevchenii Babychin on yksi ensimmäisiä Turun AKK:n englanninkielisen puhtausalan ammattitutkinnon opiskelijoita.
Kirjoittajan mukaan Steiner-koulun kouluyhdistys on pitkään pyrkinyt ostamaan ja parantamaan Steiner-koulun tiloja. Kaupunkikin antoi aivan viime metreille kuvan, että tukisi asiaa, kunnes teki yllättäen täyskäännöksen, hän sanoo.
– Nyt on se aika, kun kehitykseen pystytään puuttumaan. Vaikka eriytyminen on Turussa syvää, alueet ovat hyvin turvallisia. Ruotsissa ja Tanskassa on nähty mitä tapahtuu, kun mennään liian pitkälle eriytymisessä, pormestari Minna Arve sanoo.
Valintaperusteisiin tehtyjen muutosten tavoitteena on varmistaa, että poliisikoulutukseen saadaan riittävä määrä poliisin ammattiin soveltuvia opiskelijoita.
Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, joten S2-oppilaisiin ei pitäisi suhtautua ongelmana vaan mahdollisena ratkaisuna, kirjoittaja sanoo.
Yhteishaku alkaa 21. helmikuuta. Yhteishaussa hakija voi esittää 1–7 hakutoivetta, jotka asetetaan mieluisuusjärjestykseen.
Lähtijän malli on nuorilla naisilla vahva. Menestyvän jääjän malli on harvinaisempi ja menestyvästä palaajasta tulee jopa sankaritarina, aluekehityksen asiantuntija Kirsi Siltanen sanoo.
Rauman kampusalueella on viime vuosina karsittu yliopiston käytössä olevia kiinteistöjä ja alueelle on kaavoitettu myös asumista. Kuvan päärakennus on valmistunut vuonna 1897.
Opettaja voi ilmaista omia mielipiteitään luokassa tietyin ehdoin ja antaa näin mallia omaehtoisesta ajattelusta, kirjoittaja sanoo.
Akseli Tiitta ja Riina Lumme moittivat sitä, että yliopistoyhteisöä ei juuri osallistettu säästötoimien valmisteluun, vaan niitä on ideoitu pienessä piirissä.
Kieliviinerit uuniin. Sauli Kangas haluaisi työllistyä nimenomaan pieneen kotileipomoon tai kahvilaan.
Lisää uutisia