Koululaiset

Jennifer Vuorio (vas.) saa simulaattorin avulla tuntumaa metsäkoneyrittäjänä työskentelystä, Janne Metsä-Tokila puolestaan tutustuu maatilayrittäjän ammattiin. Molemmat ovat valinneet ammattinsa itse.
Rieskalähteen koulun vessojen ovet pidetään suljettuina oppituntien ajan ilkivallan vuoksi. Ongelmana on myös vessoissa aikaansa viettävät oppilaat.
Pääskyvuoren koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Sanna Hakamäki ihmettelee, miksei vanhempia ole kuultu Varissuon koun väistötilaa suunniteltaessa. Kuvassa Pääskyvuoren koulun vanhan osan pihaa.
Eikö segregaation hidastaminen ja pysäyttäminen ole ollut yksi Turun tavoitteista? Kysytään adressissa, jossa huolestuneet kyläaktiivit parahtavat Jäkärlän puolesta. Arkistokuvassa ilmoitustaulu Jäkärlän liikekeskuksen edessä.
Varissuon koulun tilojen osalta nähdään kolme pitkän aikavälin ratkaisuvaihtoehtoa; vanhan koulurakennuksen peruskorjaus, korvaava uudisrakennus tai toimintojen sijoittaminen vuokratiloihin. Vaihtoehtojen selvittäminen ja arviointi on vielä kesken
Lea Kuusilehto-Awale työstää Jyväskylän yliopistoon väitöskirjaa välittävästä johtamisesta. Oppijoista välittäminen pitää hänen mielestään aloittaa heti.– Se on tappavinta, jos oppilas huomaa, ettei opettaja välitä.
– On tärkeää kohdata lapset yksilöinä, toteaa Eemi Rantamäki.
Eri harrastuslajien järjestäjiä etsitään toteuttamaan lasten ja nuorten toivomia harrastuksia. Kuvituskuva.
Pitkän linjan lähiökouluopettaja Mervi Uusitalo-Heikkinen pettyi Ylen julkaisemaan koulukoneeseen, sillä hän ajattelee sen vain syventävän ennakkoluuloja.
Lakko uhkaa jättää suuren osan Fölin busseista varikolle keskiviikkona.
Turun Steiner-koulun vuokrasopimuksen päättyminen huolestuttaa koulun oppilaita.
Steinerkouluyhdistyksen mukaan Turun kaupunki on laiminlyönyt rakennuksessa tarvittavia korjauksia vuosien ajan.
– Nyt on se aika, kun kehitykseen pystytään puuttumaan. Vaikka eriytyminen on Turussa syvää, alueet ovat hyvin turvallisia. Ruotsissa ja Tanskassa on nähty mitä tapahtuu, kun mennään liian pitkälle eriytymisessä, pormestari Minna Arve sanoo.
Kahdeksannella luokalla tarjotaan valinnaisaineina uusia alkavia kieliä. Näistä ei kielipainotteisessa Puolalan koulussa nyt ryhmiä muodostu, koska kiinnostuneita oli rehtori Tuomas Nousiainen mukaan vain muutamia.
Kaarina lisää päiväkoti- ja koulupaikkoja rakentamalla siirrettävän lisärakennuksen Piispanlähteen lastentalon pihaan. Siirrettävän rakennuksen julkisivu näyttää tältä.
Maskussa asuva Arttu Mäkinen työllistyi viime kesänä  4H-yhdistysten Ysit töihin -projektin kautta. Tulevaksi kesäksi reipas nuori mies aikoo jälleen hakeutua vastaaviin kesätöihin. Työtä on aina tarjolla tekevälle, vaikka ikää olisikin alle maagiset 18 vuotta. Omalla mopolla työmatkakin hoituvat helposti.
Turun kaupunki asensi Steiner-koulun luokan ikkunoiden yläreunassa näkyvät tuloilmanlämmittimet koulun pyynnöstä.
Vaisaaren koulu on Raision ainoa yläkoulu ja oppilasmäärältään Suomen suurin peruskoulun yläaste.
Tiedonpuiston koulua on tarkoitus alkaa rakentaa tänä vuonna. Havainnekuva.
Jaajo Laiho neulomistyön parissa.
Lisää uutisia