Kotimaa

Vaikka alkoholittomat juomat ovat erityisesti viime aikoina pinnalle noussut trendi, Tulli on valvonut alkoholittomia oluita ja muita aikuisille suunnattuja juomia useita vuosia. Aivan viime vuosina valvontanäytteitä on otettu aikaisempaa enemmän. Arkistokuva.
Jos paperinen verokortti ei ole tallessa, tulorajaa tarvitsee korottaa tai verokortin tarvitsee alle 15-vuotias, asiat kannattaa hoitaa Omaverossa. Verokortin voi Omaverosta tulostaa tai tallentaa pdf-tiedostona. Jos nuorella ei ole omia pankkitunnuksia, hän voi soittaa Verohallinnon puhelinpalveluun tai huoltaja voi kirjautua alle 18-vuotiaan nuoren puolesta Omaveroon.
Ukrainalaiset palasivat takaisinvallattuun Butshan kaupunkiin huhtikuussa 2022. Paenneet venäläiset jättivät jälkeensä rauniot ja teloitettuja asukkaita. Lännen Median kyselyyn               vastanneet suomalaiset eivät usko voivansa luottaa enää Venäjään.
Raaseporilainen Thomas Blomqvist avasi ministeriautonsa oven ja poistui rkp:n eduskuntaryhmän kokouksesta ensimmäisten joukossa. Hän lähti maataloustöihin. Blomqvist on Sanna Marinin (sd.) hallituksen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.
Petteri Orpo kommentoi hallitusneuvottelujen tilannetta toimittajille lauantaina Säätytalolla.
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi lauantai-iltapäivänä, ettei puolueen eduskuntaryhmä hyväksy hallitusneuvotteluissa sovittua maahanmuuton pohjapaperia. Rkp toivoo paperiin joitakin muutoksia.
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kutsui koko eduskuntaryhmän lauantaiaamupäiväksi Helsinkiin.
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kutsui koko eduskuntaryhmän lauantaiaamupäiväksi Helsinkiin. Puolue joutuu nyt pohtimaan, voiko hallitusneuvotteluita jatkaa tällä kokoonpanolla.
Anna-Maja Henriksson (r) vakuutti perjantaina, että töitä tehdään tosissaan hallituksen muodostamiseksi. Taustalla hänen erityisavustajansa Oscar Byman (oik.) ja rkp:n lehdistösihteeri Anders Wikström.
Presidentti Sauli Niinistö kävelee nyt koko eduskunnan yli, arvioi valtio-opin professori Tapio Raunio. Kuvassa presidentit, Suomen Sauli Niinistö (vas.) ja Ukrainan Volodymyr Zelenskyi Helsingissä kolmas toukokuuta.
OP:n pääkonttorissa näkyy paljon suomalaista huipputaidetta, kuten kuvassa esiintyvä Osmo Rauhalan työ. Pääjohtaja Timo Ritakallio on toiminut tehtävässään viisi vuotta.
Riikka Purra (ps.) linjasi perjantaiaamuna, että päivän aikana on tultava ratkaisut varsinkin perussuomalaisille erittäin tärkeisiin kysymyksiin.
Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) uskoo ratkaisujen löytyvän myös vaikeimpiin kysymyksiin, kuten maahanmuuttoon ja ilmastoasioihin.
Paavo Lipponen (sd) toimi pääministerinä Suomen ensimmäisellä EU-puheenjohtajakaudella vuonna 1999. Torstaina Lipponen otti kantaa niin kutsuttuun lautaskiistaan, jossa presidentti Sauli Niinistö jätti pääministeri Sanna Marinin (sd) "keittiön puolelle". Arkistokuva.
Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) kuvassa vastaamassa median kysymyksiin 9. toukokuuta.
Turusta Helsinkiin johtava valtatie 1 kuuluu Euroopan laajuiseen TEN-T -liikenneverkkoon.
Meripelastusseura muistuttaa, että veneilykauden alussa on hyvä tarkistaa kaikki veneen turvavarusteet mukaan lukien pelastusliivit. Vesillä liikkuessa noudatetaan turvallisuusohjeita, muistetaan hyvä merimiestapa ja ennen kaikkea pidetään pelastusliivit päällä. Arkistokuva.
Ville Vuorinen haluaa kouluttaa Suomeen virtausfysiikan osaajia. Tarkoitus on löytää uusia energiatehokkaita ratkaisuja ja mahdollistaa hiilineutraali yhteiskunta.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (oikealla) osallistui miljardi-investointiuutisen julkaisemiseen keskiviikkona Helsingissä. Taustalla ovat Heidi Laurila ja Tuomas Candelin-Palmqvist Myrsky Energiasta sekä Rowan Parkhouse Copenhagen Infrastructure Partnersista.
Lähitapiola on vuodesta 2015 testannut tietoturvallisuuttaan hakkereille suunnatulla Hack Day -tapahtumalla. Arkistokuvassa hakkeritiimit etsivät tietoturva-aukkoja yhtiön henkilöstön tietojärjestelmästä vuonna 2015.
Vammaisuuteen, uskontoon, perhesuhteisiin tai seksuaalisuuteen suhtautumiseen liittyviä syrjintätapauksia tulee edelleen vain harvoin työsuojeluviranomaisen tietoon. Näihin syihin liittyviä tapauksia oli suhteellisen vähän tehdyissä tarkastuksissa.
Venäjän viimeisimmät arviointikäynnit olivat vuosina 2017 ja 2019–2021 Karjalan lennostoon ja vuosina 2016 sekä 2018 Lapin lennostoon. Arkistokuva.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei vielä lupaa, että hallitus syntyy nykyisellä neuvottelukokoonpanolla. Vaikeisiin kysymyksiin tartuttiin vasta tällä viikolla.
Lisää uutisia