Koronatartunnat

Tinja-Riikka Korpelan EM-kisat päättyivät todennäköisesti ennen aikojaan koronatartunnan takia.
Ylilääkäri Asko Järvinen kertoo, että koronan vakavan muodon sairastaminen on perusterveillä epätodennäköistä.
Kuvan kotitestin tulos oli negatiivinen. Arkistokuva.
Suomalaiset jääkiekkofanit juhlivat kultaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Tampereella. Korona on kaksijakoinen. Nuorten, terveiden, rokotettujen ja sairastaneiden ei siitä tarvitse enää juuri piitata. Ravintoloiden aukiolo- ja paikkarajoitukset poistuivat kolme kuukautta sitten 1. maaliskuuta, mutta niiden mahdollisuus halutaan säilyttää syksyllä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) Mika Salminen ennakoi aamun tiedotustilaisuudessa syksyn koronatilannetta. Arkistokuva.
Koronarokotteen teho Etelä-Afrikan omikronvarianttia vastaan ei ole hyvä, mutta rokote suojaa vakavalta tautimuodolta.
Maskia ei tarvitse enää käyttää Tyksin ruokaloissa, kahviloissa ja kokoustiloissa. Tyksistä muistutetaan, että tautitapauksia on kuitenkin kymmenen kertaa enemmän kuin vuosi sitten.
Turku kuuluu niihin kaupunkeihin, joiden jätevedestä mitataan koronaviruksen geeniperimää kerran viikossa.
Yleisen maskisuosituksen poistumisesta huolimatta kansalaisten kannattaa THL:n mukaan yhä käyttää maskia oman harkinnan mukaan. Varsinais-Suomessa suositus jäisi voimaan terveyspalveluissa. Lisäksi sairaana, koronatestiin mennessä tai altistuneena maskia tulisi edelleen käyttää.
Presidentti voi tartunnasta huolimatta hyvin, presidentin kanslia tiedottaa.
Mahdollisesta koronatartunnasta saa nyt parhaiten tiedon kotitestillä.
Husin ylilääkärin Asko Järvisen puhelin ei ole pirissyt viime viikkoina tavalliseen tapaan, sillä median ja kansalaisten huomio on suuntautunut Ukrainan sotaan. Koronavirus ei ole kuitenkaan hävinnyt minnekään. Tauti jyllää nyt voimakkaasti erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella.
Yli sata potilasta odottaa Tyksissä jatkohoitoon pääsyä kuntien perusterveydenhuollon vuodeosastoille.
Turun yliopiston virusopin professorin Ilkka Julkusen mukaan omikron-variantti tuli tutkijoille isona yllätyksenä, koska "se putkahti esiin kuin tyhjästä." Julkunen pitää todennäköisenä, että omikron kylvää vielä kuolemaa tiukkoja rajoituksia noudattavassa Kiinassakin.
Tiedotustilaisuudessa kuullaan muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtajaa Mika Salmista.
Lisää uutisia