Koronarokotukset

Sairaanhoitaja Jasmine Hollsten työskentelee Turun terveysasemien hengitystieinfektiovastaanotolla Mäntymäessä. Vastaanotolla hoidetaan muun muassa koronapotilailta.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan sote-henkilöstön neljännet rokotukset eivät ole ainakaan toistaiseksi ajankohtaisia.
Arkistokuva.
Turussa neljänsiä koronarokotuksia annetaan parhaillaan kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä yli 18-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.
22.syyskuuta asti rokotukset annetaan Naantalin terveyskeskuksessa, osoitteessa Tuulensuunkatu 6.
Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kertoo, että Turussa rokotetaan aktiivisesti väestöä koronavirusta vastaan. Pitkät rokotusjonot Turussa ovat jo rauhoittuneet.
Viitekuva
Kaarinan rokotuspaikka on Oskarintalossa kaupungin keskustassa.
Tyksin sairaaloissa oli tiistaina hoidossa yhteensä 39 koronapotilasta, mutta harvan korona oli kuitenkaan tuonut sairaalaan.
Kaarinassa neljänsiä rokotuksia saavat yhä myös yli 70-vuotiaat ja yli 12-vuotiaat immuunipuutteiset henkilöt.
Mäntymäen terveysasemalla oli tiistaina pitkä jono koronarokotuksiin, joka jatkui  ulos asti. Kuva on torstailta, jolloin ruuhka hellitti.
Turun terveysasemia ovat vaivanneet pitkät jonot. Kaupunki järjestää yli 70-vuotiaille ylimääräiset rokotustapahtumat 7. ja 14. elokuuta Mäntymäen ja keskustan asemilla.
Aiemmin neljänsiä rokotuksia ovat Turussa saaneet 70–79-vuotiaat riskiryhmäläiset.
Kuvituskuva. Turussa rokotuksia saavat tällä hetkellä 80-vuotiaat ja 70–70-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmään.
Rokotteiden tehosteannosten välissä tulisi olla vähintään kolme kuukautta. Jos nyt ottaa neljännen rokotteen, mahdollista koronavarianttia vastaan kehitettyä uutta rokotetta suositellaan otettavaksi aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua.
Satakunnantien rokotuspiste aukeaa viikolla 34.
Ylilääkäri Asko Järvinen kertoo, että koronan vakavan muodon sairastaminen on perusterveillä epätodennäköistä.
Pääkirjoituskuva
Lisää uutisia