Koronarokotteet

Pääkirjoituskuva
Viitekuva
Kaarinan rokotuspaikka on Oskarintalossa kaupungin keskustassa.
Kaarinassa neljänsiä rokotuksia saavat yhä myös yli 70-vuotiaat ja yli 12-vuotiaat immuunipuutteiset henkilöt.
Turun terveysasemia ovat vaivanneet pitkät jonot. Kaupunki järjestää yli 70-vuotiaille ylimääräiset rokotustapahtumat 7. ja 14. elokuuta Mäntymäen ja keskustan asemilla.
Satakunnantien rokotusvastaanotto aukeaa kaksi viikkoa suunniteltua aiemmin.
Aiemmin neljänsiä rokotuksia ovat Turussa saaneet 70–79-vuotiaat riskiryhmäläiset.
Kuvituskuva. Turussa rokotuksia saavat tällä hetkellä 80-vuotiaat ja 70–70-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmään.
Rokotteiden tehosteannosten välissä tulisi olla vähintään kolme kuukautta. Jos nyt ottaa neljännen rokotteen, mahdollista koronavarianttia vastaan kehitettyä uutta rokotetta suositellaan otettavaksi aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua.
Satakunnantien rokotuspiste aukeaa viikolla 34.
Varsinais-Suomessa alkavat voimakkaasti immuunipuutteisten viidennet koronarokotukset.
Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän KRAR:in puheenjohtajan Ville Peltolan mukaan tärkeintä neljännen rokoteannoksen kohdalla on oikea ajoitus, eikä sitä kannata antaa ennakoivasti. Arkistokuva.
Raili Peltonen sai neljännen koronarokotteensa vasta toisella yrittämällä. Hän huomasi rokotuskäynnillään epäkohtia, joiden vuoksi hän päätyi ottamaan yhteyttä vanhaan kollegaansa, kansanedustaja Aki Lindéniin (sd) ja palvelualuejohtaja Jane Marttilaan.
Suomalaiset jääkiekkofanit juhlivat kultaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Tampereella. Korona on kaksijakoinen. Nuorten, terveiden, rokotettujen ja sairastaneiden ei siitä tarvitse enää juuri piitata. Ravintoloiden aukiolo- ja paikkarajoitukset poistuivat kolme kuukautta sitten 1. maaliskuuta, mutta niiden mahdollisuus halutaan säilyttää syksyllä.
Raisiossa koronarokotteita annetaan kesäkuun alusta alkaen kaupungin terveysasemalla.
Naantalissa aloitetaan neljäs rokotekierros 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäille hoivakodeissa asuville sunnuntaista alkaen.
Huomenna tiistaina tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta ensimmäisestä todetusta koronatartunnasta Varsinais-Suomessa.
Tyksin sairaalaylihoitaja Tuija Lehtikunnaksen mukaan rokottamattomia työntekijöitä käytetään potilastyössä vain silloin, kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Lain mukaan se on sallittua erityisestä syystä.
Tehohoidossa Tyksin erityisvastuualueella oli torstaina kuusi koronapotilasta.
Lisää uutisia