Koronarokote

Kaarinan rokotuspaikka on Oskarintalossa kaupungin keskustassa.
Tyksin sairaaloissa oli tiistaina hoidossa yhteensä 39 koronapotilasta, mutta harvan korona oli kuitenkaan tuonut sairaalaan.
Kaarinassa neljänsiä rokotuksia saavat yhä myös yli 70-vuotiaat ja yli 12-vuotiaat immuunipuutteiset henkilöt.
Turun terveysasemia ovat vaivanneet pitkät jonot. Kaupunki järjestää yli 70-vuotiaille ylimääräiset rokotustapahtumat 7. ja 14. elokuuta Mäntymäen ja keskustan asemilla.
Satakunnantien rokotusvastaanotto aukeaa kaksi viikkoa suunniteltua aiemmin.
Aiemmin neljänsiä rokotuksia ovat Turussa saaneet 70–79-vuotiaat riskiryhmäläiset.
Kuvituskuva. Turussa rokotuksia saavat tällä hetkellä 80-vuotiaat ja 70–70-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmään.
Rokotteiden tehosteannosten välissä tulisi olla vähintään kolme kuukautta. Jos nyt ottaa neljännen rokotteen, mahdollista koronavarianttia vastaan kehitettyä uutta rokotetta suositellaan otettavaksi aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua.
Varsinais-Suomessa alkavat voimakkaasti immuunipuutteisten viidennet koronarokotukset.
Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän KRAR:in puheenjohtajan Ville Peltolan mukaan tärkeintä neljännen rokoteannoksen kohdalla on oikea ajoitus, eikä sitä kannata antaa ennakoivasti. Arkistokuva.
Raili Peltonen sai neljännen koronarokotteensa vasta toisella yrittämällä. Hän huomasi rokotuskäynnillään epäkohtia, joiden vuoksi hän päätyi ottamaan yhteyttä vanhaan kollegaansa, kansanedustaja Aki Lindéniin (sd) ja palvelualuejohtaja Jane Marttilaan.
Osastonylilääkäri Satu Kurkela, osastonylilääkäri Hanna Jarva ja erikoistuva lääkäri Maarit Ahava valmistautumassa satunnaisotantaan laboratorion seeruminäytteistä tutkimusta.
Ministeri Krista Kiurun sijaisena toimiva perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén intoutui muistelemaan nuoruuden opiskeluaikojaan lääkäriksi vuosina, jolloin tuberkuloosi oli vielä Suomessakin tavallinen sairaus. Nykyään tuberkuloosi on Suomessa hyvin harvinainen, eikä tuberkuloosirokote kuulu enää kansalliseen rokotusohjelmaan.