Korjausrakentaminen

Sauna Managerin yrittäjä Tommi Oksanen on havainnut, että uudiskohteissa ihmiset jättävät helposti saunan rakentamatta.
Kauppatorin ympäristössä on ollut useita painumia: sekä itse torialueella että sitä ympäröivillä kaduilla. Joidenkin painumien osalta niiden nopea korjaaminen on edellyttänyt myös kaupungin osallistumista kustannuksiin.
Joanna Jokinen iloitsee siitä, että on pelastanut vanhan talon, vaikka remontista onkin kova työ.
Kaupungilla on vielä mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset itse, ja laskuttaa työt omistajalta.
Prunkilan teräksisen palkkisillan puukansi on huonossa kunnossa lahovaurioiden takia ja kansi uusitaan kokonaan. Liikennekatkon aikainen kiertoreitti on noin 14 kilometrin mittainen.
Rettigin entisestä tupakkatehtaasta on sukeutunut Taiteen talo.
Näistä ikkunoista on Turussa oltu eri mieltä.
Marko Rintakoski on maahantuonut suurlaattoja jo vuosikaudet, mutta esimerkiksi keittiötasoja valmistava leikkaamo on uudempi projekti. – Siinä on iso työ, kun lähtee tällaista tekemään ihan nollasta. Palkattomien työtuntien määrä on melkoinen, Rintakoski sanoo.
Wäinö Aaltosen museo menee remonttiin. Hankesuunnitelma sisältää nykyisen rakennuksen peruskorjausta 3 535 bruttoneliön osalta. Laajennusosan kooksi tulee 1 340 neliötä.
Auransillan verkot ovat olleet rakenteiden suojana vuosikausia. Linnut ovat nyt päässeet verkon alle ja jääneet jumiin sen aukkoihin.
Keittiön katon rapistuneen maalikerroksen Jenny Karén aikoo hiekkapuhalluttaa ennen uutta maalikerrosta.
Kari Lehtisen mukaan kunnan kiinteistöjen kunto on puhuttanut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon.
Arjasmaa-yhtiöt rakentaa tällä hetkellä Naantalin Luonnonmaalle Perhetaloa. joka on noin 14,5 miljoonan euron hanke. Yhtiöihin kuuluvan Rakennus Oy Isotalon konkurssi ei toimitusjohtaja Kimmo Arjasmaan mukaan vaikuta hankkeisiin.
Taloyhtiöt ennakoivat korjausrakennushankkeiden hiipumista, mutta sähköautojen latausjärjestelmien rakentaminen yleistyy niin kerros- kuin rivitaloissa.
Kauppahallin asiakkaat pääsevät lähivuosina ostoksille tähän maisemaan istutettavalle hallille.
WAM eli Wäinö Aaltosen museo on menossa remonttiin.
Sdp:n Piia Elo, Kristiina Hellstén ja Mari-Elina Koivusalo saapuivat maanantaina valtuustoon päättämään Turun kaupungintalon alueen kunnostustöistä.
Entisen näköalakahvilan terassi kiertää etelän ja lännen suuntaisesti. Mia Ahström esittelee keittiöpuutarhaksi nimeämäänsä osaa, jossa grillataan ja kasvatetaan yrttejä. Makuu- ja työhuoneessa on erilliset terassit talon itäseinustalla. 
– Vasaralla saadaan taulukoukut seinään. En ole tarvinnut muita työkaluja kuin ihan perustarpeet, kun asun kerrostalossa, Jonna Honkonen toteaa.
Turku aikoo ostaa tämän rakennuksen. Arkistokuva on vuodelta 2010.
Mitä rakennetaan tulevan Musiikkitalon katolle? Sitä pohditaan hankesuunnitelman rinnalla.
Pudelma-teos koristaa yhä turun kaupungintalon edustaa. Sen paikalle ei tule parkkiluolaa. Itse kaupungintalo peruskorjataan ja paalutetaan.
Ruotsalaistaloalueella romahtaneen talon rakennustyöt ovat edelleen keskeytettyinä.
Tommi Saarinen ja Arkta uskovat Turun seudun vetoon rakentamisessa jatkossakin. Suhdannetilanteen tasaantuminen huipustaan tekee alalle vain hyvää, Saarinen uskoo.
Toni Meiseri on ollut Jenny Karénin kanssa valmistamassa vasapuita keväästä lähtien.
Lisää uutisia