Kirkko ja seurakunnat

Arkkipiispa Tapio Luoma muotoili neljä tärkeää uudenvuoden lupausta, jotka liittyvät niin omaan jaksamiseen kuin arkisiin tekoihin, joilla on kokoaan suurempi vaikutus.
Pia Judd haluaa tehdä kirkosta sellaisen paikan, jossa kaikilla on hyvä ja tervetullut olo.
– Nyt eläkkeellä on ollut mahdollisuus ottaa jopa romaani käteen. Lisäksi käyn vanhojen ukkojen liikuntakerhossa ja olen löytänyt tieni myös kuntosalille, toteaa arkkipiispan tehtävästä vuonna 2010 eläkkeelle jäänyt Jukka Paarma.
Perusarvoja kunnioittava kirkko rinnalla kulkijana saattaisi toimia turvallisena tien näyttäjänä nuorelle itsensä löytämisen polulla. Mutta onko seurakuntien työntekijöillä siihen mahdollisuuksia, kysyy kirjoittaja.
18-vuotias Samuel Oliveros De Nordenflicht valittiin Katariinanseurakunnan seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkoneuvostoon.
Seurakuntavaalit pidetään neljän vuoden välein. Vaaleilla valitut luottamushenkilöt päättävät paikallisten seurakuntien asioista laajasti.
TS julkaisee seurakuntavaalien tuloskoneen Turun seudulta.
Äänestyksen jälkeen jokainen äänestäjä sai ottaa mukaansa kirkon lahjoittaman leivän.
Festarit järjestettiin Turkuhallissa ja Turun messukeskuksessa.
Turun ruotsinkielisen seurakunnan äänestyspaikka on tänään Aurakadulla sijaitseva seurakuntakeskus Aurelia. Kaikkien muiden seurakuntien jäsenet äänestävät oman seurakuntansa pääkirkossa.
Pastori Piken hengellinen rap maistui kristillisille nuorille.
Itäharjun Prismassa äänestivät ennakkoon Veikko ja Marja-Leena Laakso. Vaalitoimitsijoina työskentelivät Tuomas Ahola ja Christina Vallius.
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Seppo Kosolan mielestä olisi surullista, jos Turun hallinto-oikeus päättäisi kieltää Pallivahan seurakuntakeskuksen purkamisen. Rakennus kärsii sisäilmaongelmista ja kosteusvaurioista, ja on ollut suljettuna vuodesta 2017 asti. "Mikä se toinen ratkaisu olisi, koska tätä ei kannata korjata", Kosola sanoo.
Pääkirjoituskuva
Tuomiorovasti Aulikki Mäkinen haluaa kannustaa mahdollisimman montaa kirkon jäsentä lähtemään vaaliuurnien ääreen. – Kirkon asioihin voi vaikuttaa vain sisältäpäin, äänestämällä. Kirkosta eroaminen ikään kuin protestina ei ole ratkaisu, hän linjaa.
Kirkoissa sisälämpötila pidetään jatkossa korkeintaan 18 asteessa. Arkistokuvassa Turun Mikaelinkirkko.
Mikaelinkirkon edustalla liehuu Se löytyi -kampanjan banderolli. Kampanjan pääjärjestäjä on Alfa-tv:n pääomistaja IRR-TV ry.
Kirkon diakoniatyöntekijät näkevät suoraan poliittisten päätösten vaikutuksen erilaisten ihmisten elämään, kertovat johtava diakoniatyöntekijä Elina Leppihalmi (vas.) ja Diakoniatyöntekijöiden liiton puheenjohtaja Saara Huhanantti.
Kirkollisvaalien ehdokasasettelu päättyy tällä viikolla. Äänestysvilkkautta syö vaikeus erottaa eri ehdokaslistoja toisistaan ja mahdollisesti myös marraskuun talvinen sää. Kuvassa Paraisten kirkko jouluvalaistuksessa.
Pääkirjoituskuva
Kirkkoherra Tiina Rautiainen on sillä kannalla, että nais- ja miesparien tulisi päästä naimisiin kirkossa.
Pyhän Ristin kappelin vesivahinkoja kärsineiden urkujen tilalle ehdotetaan virtuaaliurkuja. Pyhän Ristin kappeli on äärimmäisen askeettinen.
Ukkonen sekoitti Turun tuomiokirkon kellonlyönnit.
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän talous- ja kehittämisjohtaja Timo Laakson mukaan seurakuntien jäsenmäärä tulee pitkällä aikavälillä laskemaan. Sen taloudellisiin vaikutuksiin varaudutaan jo nyt.   "Jos asiaan ei kiinnitä huomiota, niin se hiipii tuloslaskelmaan," Laakso sanoo.
Lisää uutisia