Kiina

Pääkirjoituskuva
Kiinalaispallo kuvattuna lauantaina Yhdysvaltain itärannikon Pohjois-Carolinassa.
Valtaosin ihmisen vuoksi uhanalaiseksi ajettu isopanda elää luonnonvaraisena ainoastaan Kiinan vuoristoseudulla. Vuonna 2017 Ähtärin eläinpuiston ja Kiinan metsähallinnon kanssa allekirjoitettu lajiensuojelusopimus on tähdännyt isopandakannan turvaavan geenivaraston ylläpitämiseen. Salametsästyksen ohella kantaa ovat kutistaneet elinympäristöjen pirstoutuminen, luonnonmullistukset ja taudit.
Kittilän kultakaivos on toiminut jo yli kymmenen vuoden ajan. Ensimmäiset kultaharkot valmistuivat kaivoksesta keväällä 2009. Kaivoksen takana on kanadalainen Agnico Eagle Mines -kaivosyhtiö.
Tiktokin nopea kasvu on innostanut kilpailijoita vastaiskuun. Kovassa kilpailussa Youtube yrittää kynsin hampain pitää kiinni sisällöntuottajistaan.
Pääkirjoituskuva
Ministeri Krista Kiuru on aiemmin kertonut suhtautuvansa myönteisesti Kiinasta saapuvien matkustajien koronatestitodistukseen.
Mies koronatestissa Shanghaissa Kiinassa.
Venäjän ja Kiinan välisen kaupan liikevaihto kasvoi kolmanneksella viime vuonna. Turun yliopiston professori Kari Liuhto arvioi, että jopa 40 prosenttia Venäjän ulkomaankaupasta suuntautuu jo Kiinaan.
Pääkirjoituskuva
Iloisesti hymyillen asiakkaat vastaanottava Lin Chungen on työskennellyt Ravintola Kiinanmuurissa jo kuutisen vuotta.
Pääkirjoituskuva
Danske Bankin pääanalyytikko Minna Kuusisto on työskennellyt aikaisemmin muun muassa ulkoministeriössä ja Suomen Pankissa muun muassa kehittyvien talouksien asiantuntijana.
Pääkirjoituskuva
Pekingissä oli viime viikonloppuna laajoja mielenosoituksia Kiinan tiukkaa koronapolitiikkaa vastaan.
Moni kiinalainen toivoi, että maassa alkaisi viimein uusi aika ilman rajoituksia. Toisin kävi. Nainen käveli suljetun kaupan ohitse Pekingissä. Kauppoja ja muita palveluja on jälleen suljettu rajusti lisääntyneiden koronatapausten vuoksi.
Pääkirjoituskuva
Pääkirjoituskuva
Kiinan presidentti Xi Jinping kiristää otettaan kansalaisista.
Esko Aho kuvattuna Helsingissä 13. lokakuuta 2022.
Lisää uutisia