Kiertotalous

Kaikki Topinpuiston alueella sijaitsevat yritykset osallistuivat ilmastosuunnitelman tekemiseen.
Arkistokuva Paimion poistotekstiililaitoksen varastolta.
Mikrobit tekevät työtään myös talvipakkasessa. Hannamaija Fontell kertoo, että syksyllä Biolanin käsittelykentälle tuodut ruokokasvit ovat maatuneet hyvin mullaksi.
Salon Korvenmäen ekovoimalaitoksen käyttöönotto viivästyi reilulla parilla kuukaudella, mutta budjetti alittui. Alkuvuonna rakennustyöt olivat vielä kesken, ja käyttö alkoi keväällä.
Kestävyysratkaisut-teeman johtajana Sitrassa työskentelevä Mari Pantsar kertoo hakeutuneensa urallaan tietoisesti työtehtäviin, joissa voi vaikuttaa ilmastonmuutoksen ja muiden vakavien ympäristöuhkien ratkaisemiseen.
Bisnesfestivaali Shiftin toimitusjohtajan Sini Toivosen mukaan tapahtumassa on puhujina esimerkiksi useita kasvuyrityksien edustajia, tutkijoita ja sijoittajia. Lisäksi osallistujia viihdytetään esimerkiksi musiikkiesityksillä ja paneeleilla.
Pertti Mikkosen mukaan pyörä on kulkuväline muiden joukossa. Lapsuudessaan hän työskenteli pyörälähettinä, jolloin kolmipyöräisellä ajo tuli tutuksi.
Kierrätetystä tekstiilistä paalatusta kuidusta voidaan valmistaa esimerkiksi kuvan mukaisia rakennusten eristemateriaaleja.
Tekstiiliteollisuus ei muutu kestävästi ainoastan vaatteita kierrättämällä, vaan tarvitaan rakenteellisia muutoksia ja uudenlainen kuluttajaidentiteetti.
Raameihin koottu hyttysverkko on paikoillaan vain silloin, kun ikkunat ovat auki. Ohuen kankaan voi myös teipata ikkunaan, jos kokonaisen kehikon nikkaroiminen ei innosta.
Tavallisesti verhoilijan luokse tullaan nojatuolin kanssa. – Nyt on selkeästi alettu arvostamaan enemmän vanhaa, verhoilijamestari Kristiina Raumanen kertoo.
Tarkoitus on, että vuoteen 2023 mennessä poistotekstiilin keräys on aloitettu kaikkien jätelaitosten alueella Suomessa.