Kesä

Tunnelmakuvia Turun alueen festareilta edelliskesiltä.
Hovirinnan rannan uusi veneenlaskuramppi ei ihan riitä palvelemaan suurta moottoripurjehtijaa. Onneksi rannassa on silti riittävästi tilaa suuremmankin veneen laskua varten.
Tervahaudan avoliekkejä tukahdutetaan turpeella.
Traficomin johtava asiatuntija Kimmo Patrakka (vas.), kauppatieteiden tohtori ja oikeustieteen lisensiaatti Peter Sandell sekä Aboa Maren koulutuksen johtaja Riku Anttila ruotivat uudistunutta vesiliikennelakia opinahjon Auriga Centerissä.
Suojakodin johtaja Satu Pajumäki kertoo käyneensä nuorena usein musiikkikeikoilla ja festareilla. Hän on järjestellyt aktiivisesti kesäkuun Suojarock-tapahtumaa.
Lomatunnelma on saavutettavissa myös pikkurahalla.
Turkulainen Marjukka Iitti toteutti ensimmäisenä virkkaustyönään torkkupeiton noin kuusi vuotta sitten. – Innostukseni kasvoi, kun huomasin, että tekemällä oppii.
Koirarannalta saattaa löytyä aarteita, kuten vanha fleecehuopa. Sanna Ahokannas leikittää kesäpäivän viettäjiä.
Yhteysalus Viggen Vuosnaisten rannassa.
Laadukkainkaan tekninen ulkotekstiili ei kestä pitkää aikaa kovaan sateeseen jättämistä. (Kuva: Pexels)
Tammiston Kuulaksen tarina alkoi jo yli sata vuotta sitten, kun entisen Tammiston maanviljelystilan päärakennus rakennettiin ja puutarhaan istutettiin omenapuita. Yrittäjä Anu Vaissi-Harismaa haluaa tarjota asiakkaille omannäköistä ja yksinkertaista ruokaa, joka valmistetaan lähituotteista.
Niklas Erlands harrastaa koiran ulkoiluttamisen lisäksi uimista luonnonvesissä ympäri vuoden. Mieluisat uimarannat ovat Kaarinan Hovirannassa ja Turun Uittamolla.
Puutarhuri Sabine Strandström-Zinck neuvoi Aurora (kesk.) ja Eva Whitelle, miten kasvit istutetaan ruukkuun. Yrteistä tulee hurmaava tuoksu.
Retki luontoon rentouttaa ja antaa uusia elämyksiä kaikille aisteille.
Vastapesty matto tuo kotiin raikkaan tuoksun.
Kotimaisista raaka-aineista rakennettu marjabooli on raikkaalla maullaan ja houkuttelevalla ulkonäöllään ylistys Suomen kesälle.
Retki esimerkiksi huvipuistoon, teatteriin tai eläintarhaan voi olla kesän huippuhetki etenkin, jos siihen ei tavallisesti ole mahdollisuutta, kertoo Turun Hope tiedotteessaan.
15. kesäkuuta varhaisperunaa alkaa yleensä tulla tarjolle koko maassa, mikäli sääolot ovat normaalit. Juhannuksena kotimainen tarjonta riittää yleensä kattamaan kysynnän. Varhaisperunan kulutushuippu on juhannuksena, mutta kysyntää on jo lakkiaisviikonloppuna, touko–kesäkuun taitteessa.
Skuuttitelineiden lisäksi Turku lisää menopeleille noin sata maalattua pysäköintiruutua tänä kesänä. Parkkeerausta on määrä laittaa kuriin myös kolmen hengen pysäköintipartiolla. Kuvassa sähköpotkulautateline Kirjastosillan kupeessa.
Aurinkolasien käyttäminen on hyvä tapa suojata silmät UV-säteilyltä.
Fölin bussilla pääsee taas  kesäviikonloppuisin Kuhankuonolle ja sieltä pois tunnin välein.
Askaisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Erika Kivirinta on paljasjalkainen askaislainen, joka ei näe syytä piilotella kotikylänsä helmiä. "Elinvoimaisen kylän ehto on, että siellä otetaan ihmiset avosylin vastaan", Kivirinta sanoo. Kyläyhdistyksen vapaaehtoiset pyörittävät muun muassa Pikisaaren saunaa, jonka omistavat Maskun ja Nousiaisten kunnat.
Lisää uutisia