Kehitysvammaiset

Föli on yhdessä Kehitysvammaliiton Papunetin kanssa julkaissut kuvakommunikaatiolla toteutetut ohjeet joukkoliikenteen käyttöön. Ohjeiden on tarkoitus parantaa saavutettavuutta ja mahdollistaa liikkuminen yhä useammalle. Ohjeita voi käyttää apuna, kun harjoittelee Fölin käyttöä.
Reeta Pakanen joutuu huolehtimaan siitä, että auto-onnettomuudessa vammautunut Manu, 17, pääsee tapaamaan kavereitaan myös vapaa-ajalla. Perheessä iloitaan siitä, että vapaa-ajan avustajasta tuli myös Manun ystävä.
Vanhalla Suurtorilla voi lauantaina nauttia markkinatunnelmasta sekä ostaa taidetta ja käsitöitä.
Tärskybändin jäsenet sanoittavat ja säveltävät kaikki iskelmätyyliset laulunsa itse. Kuvassa musiikkiterapeutti Outi Lehtinen (edessä vas.), Irmeli Vuotila, Riku Savola, Miika Kattelus (takana vas.), Anni Suojanen ja Antti Friman sekä Samu Kosonen (kuvassa takimmaisena).
Vaikeasti vammaisten lasten koulu on siirtymässä Raision järjestämisvastuulle.
Daniel Jantunen ja Paula Välimäki työskentelevät kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksessa Turun Ravattulassa.
Ullakaisa Kaarlela kokee, että kirjontatöiden tekeminen on ollut hänelle terapiaa haastavissa elämänvaiheissa.
Salolainen Olivia Juusti, 21, suorittaa kokin ammattitutkintoa antamalla näyttöjä osaamisestaan. Kehitysvammainen Juusti työskentelee Ravintola Mama'sissa, opiskelee illat itsenäisesti ja haaveilee työllistyvänsä avoimille työmarkkinoille. Kuvassa taustalla yrittäjä Marjo Katajainen ja keittiöpäällikkö Salla Sillanpää.
Seppo Maikola (vas.) esittelee Maija Itälälle perhekodin uusia tiloja, jossa hänen poikansa Matti Ogbebor vierailee.
Ihme ja Kumma aloitti toimintansa vuonna 2019 myös Turun Hansakorttelissa.
Ruusukorttelissa asuva Petteri Kjellberg joutui koronapandemian alkaessa liki eristyksiin, kun vierailut kiellettiin noin vuodeksi. Vieläkin arki tuntuu tylsältä ilman töitä ja samanikäistä juttuseuraa.
Erityistä tukea tarvitsevien nuorten minileirin ohjaaja Pipa Hytinkoski vaihtaa ajatuksia Meri Kanervan kanssa.  Takana Riina Rautala keskittyy maalaamiseen puhetulkki Jaana Kalliokuljun tukemana. Taide voi olla erityisen tärkeä ilmaisukeino silloin, kun yksilön on vaikea ilmaista itseään puhumalla tai sanojen kautta.