Kaupunkiympäristö

Mälikkälänmetsä on Turun tuorein suojelualue. Nyt sellaisia on luvassa reilusti lisää Turun kaupungin alueella ja muuallakin.
Kiveys kärsi tällaisista painumista.
Näiden linjojen tilalla kulkenevat runkoliikenteen bussit heinäkuusta 2025 alkaen. Tampereella runkolinjaston tulo on ollut osa tehtyä joukkoliikenteen kehitystyötä.
Moni raitiotietä kannattavista valtuutetuista pitää raitiotietä ratkaisuna alueiden eriytymiskehityksen hillitsemiseen. Raitiotielinjausta on suunniteltu Varissuolta keskustan kautta satamaan.
Skanssissa aiotaan tulevaisuudessa suojella luonnon moninaisuutta muun muassa kukkaketoja lisäämällä. Arkistokuvassa kesäistä kukkaloistoa Skanssin Sorakadulta.
Uutta aluetta kaavoitetaan Skanssin kauppakeskuksen kupeeseen.
Osa Turun sorateistä saa asfalttipinnan. Kuvituskuva.
Keskustan pyöräliikenteen tavoiteverkko 2035 sekä Turun kävelyn ja oleilun kehittämisohjelma 2029 jäivät kaupunginhallituksen pöydälle. Arkistokuva.
Valon polku ihastutti turkulaisia joulukuussa.
Maisema-arkkitehti Marie Nyman esitteli kesällä 2021 uuden kesäkadun vuokrattavaa tapahtumamattoa. Tänä vuonna kesäkatu avautuu Kristiinankadulla jo kesäkuun alussa. Arkistokuva.
Teatterisillan valaistushankkeeseen esitetään 20 000 euron määrärahaa. Viime vuoden lopulla Teatterisiltaa koristi Roseman Bridge -siltaa kuvastava valoteos.
Keräyslava Oy toimii tällä Ruskon Ojannon teollisuusalueella, mutta aikoo siirtää toimintaansa Parman entisen betonitehtaan maisemiin Härjänruopantielle.
Näin paljon Gadoliniaa on jo järsitty. Sen korvaajalle etsitään parhaillaan nimeä.
Tiina Raitasen mielestä Raision kaupungin pitää lunastaa lupauksensa siitä, että se haluaa olla vehreä ja osallistava, kestävän kasvun rohkea rakentaja.
Turun pormestari Minna Arven mukaan kestävän liikenteen osuuden pysyminen paikoillaan oli odotettavissa esimerkiksi koronan vuoksi. Arkistokuvassa Arve esittelee raitiotie-ehdotusta helmikuussa 2020.
Kestävän liikenteen, eli kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuus junnaa Turun seudulla paikoillaan. Raisiossa, Kaarinassa ja Liedossa kestävän liikenteen osuus on viidessä vuodessa hieman lisääntynyt, Turussa ja Naantalissa taas vähentynyt.
Kuvaparissa havainnekuvat tavanomaisen luonnosvaihtoehdon mukaisesta kesänäkymästä (vas.) ja kunnianhimoisen luonnoksen mukaisesta näkymästä Itäiseltä Pitkäkadulta. Suurimmat erot liittyvät viherratkaisuihin sekä pyörätien erottamiseen omalle tasolleen.
Kauppatorin ympäristössä on ollut useita painumia: sekä itse torialueella että sitä ympäröivillä kaduilla. Joidenkin painumien osalta niiden nopea korjaaminen on edellyttänyt myös kaupungin osallistumista kustannuksiin.
Raitsikkareitti mahdollisesti tähän? Asiasta kiistellään Turun yleiskaavan yhteydessä.
Liedon keskustaa kuvattuna iltahämärässä syyskuussa 2021.
Kulttuurijokilautan tuloa puidaan seuraavaksi oikeuslaitoksessa.
Kauppatorin kupeessa sijaitsevan suojatien lommoille painunut kiveys aiotaan korvata asvaltilla, jotta siitä ei muodostu kaupungille murheenkryyniä.
Manhattanin aluetta Turun Pitkässämäessä on kaavoitettu kuin Iisakin kirkkoa.
Lisää uutisia