Kaupunkikuva

Pitkään autioina olleista taloista puuttuvat usein nykyajan mukavuudet. Tässä 1980-luvun lopulla hylätyssä talossa oli sentään sisävessa ja -sauna.
Talvisinkin pyöräilevä Iouri Belov pitää hyvänä ideana, että Vähätorin pyörätelineet ovat kaikkien pyöräilijöiden käytössä. Aiemmin paikalla oli Fölläreiden eli Föli-pyörien parkki.
Kaarinan Pyhän Katariinantiellä on kaksi kiinteistöä katunumerolla seitsemän. Uudenvuodenaattona osoitteessa kaivattiin ambulanssia. Arkistokuva.
Lukijan kuva. Pihakadulla autoilijoiden ja pyöräilijöiden on annettava jalankulkijoille esteetön kulku. Kävelyehtoisuus ei tällä hetkellä kadulla toteudu.
Varissuolta löytyi viestiketju, jossa hakaristin päälle oli kertynyt kolmenlaista kommentointia: kieltomerkki, fasimia vastaan -tarra ja vielä yksisarvistarroja.
Värikkäät kukat heijastuivat Aurajokeen Valon polku -tapahtumassa. Kuva: Meeri Ahtonen
Havainnekuva sataman uudesta terminaalirakennuksesta. Sataman alueelle syntyy asemakaavoituksen yhteydessä uusia nimettäviä paikkoja, kuten aukio, satamaan johtava katu, kaksi jalankulku- ja pyörätietä.
Sähköpotkulautayhtiöt ja kaupunki käyvät vuoropuhelua siitä, millä keinoilla lautailu olisi katutilassa sujuvaa ja sen lieveilmiöt vähäisiä. Kaupungilla ei kuitenkaan ole määräysvaltaa yhtiöihin.
Suomessa vähäinen sääntely on tarkoittanut sitä, että sähköpotkulautayhtiöiden on ollut helppo tuoda ylijäämälautansa tänne muiden maiden kiristäessä rajoituksiaan.
Asemakaavaesityksen mukainen kulttuurijokilautta näyttäisi tällaiselta.
Pääkirjoituskuva
Maarit Nissilän vuonna 1988 paljastetun Vahva veistoksen ympärillä viihtyvät paikalliset asukkaat, jotka ovat luvannet pitää töhertelijät loitolla.
Rakennuksen kuntoa oli tarkastamassa museokeskuksen vastuualuepäällikkö Petteri Järvi.
Palkittu arkkitehti Robert Patzschke muistuttaa, ettei uusklassisten rakennusten tarvitse olla täynnä koristelua ja koristeita. Kauneus on kuitenkin yksityiskohdissa, kuten hänen taustallaan näkyvässä Cafe Artin rakennuksessa.
Noin 250 ensimmäistä uutta kaupunkipyörää eli fölläriä saapuu Turkuun perjantaina. Sopivasti juuri Ruisrockin alkamisen kunniaksi.
Turku odottaa edelleen uutta kaupunkipyöräjärjestelmää, jonka piti tulla käyttöön jo kesän alussa. Arkistokuva viime syksynä käytöstä poistetusta järjestelmästä, johon kaupunki ei teknisten hankaluuksien vuoksi ollut tyytyväinen.
Turun uuden musiikkitalon on määrä nousta jokirantaan loppuvuodesta 2025.
Mäntymäkeen Kunnallissairaalantielle rakennetaan uusia, purettuja taloja korkeampia kerrostaloja.
Olennaista on se, millä kiinteistöllä hiekka on. Muun muassa osassa jalkakäytäviä hiekanpoisto kuuluu kiinteistön omistajalle tai haltijalle. Kuva on maaliskuulta 2022.
Sähkökaappimaalauksen aiheeksi päätyi haikara, koska korttelin nimi vanhoissa kartoissa on Hägern (suomeksi harmaahaikara). Helena Mikkolalle on tärkeää, että hänen jokaisen maalauksensa takana on jokin tarina.
Kristiinankatu on tänä vuonna kesäkatu aiempaa laajemmin, Eerikinkadulta Linnankadulle ja Linnankadulta jokirantaan.
Viime kesältä tuttu liikennemarkki on ilmestymässä 1.7. Kristiinankadun ja Eerikinkadun risteykseen.
Lisää uutisia