Kauppatori

Kiveys kärsi tällaisista painumista.
Lokakuussa kauppatorille palanneen Fölin informaatiopalveluiden taso on noussut uusien informaationäyttöjen myötä. Arkistokuva.
Kauppatorin valaisimessa tapahtui mittavirhe, jota on väliaikaisesti jouduttu korjaamaan jalustan alle asennetuilla punaisilla korotuspaloilla.
Toukokuussa 2019 vaalikadulla kampanjoitiin eurovaalien tiimoilta.
Uudistettu Kauppatori saa jälleen oman kirpputoritapahtuman.
Toriparkki sen viimeistelyn aikana viime vuonna.
Monet joukkueet valmistelevat jopa kuukausia laskuvälineitään mäkikisaan. Pikkulaskiaisen Pikku-maskotin laskuväline valmistui hieman nopeammin. Kuvassa Eetu Teräväinen ja Olga Laakso.
Kauppatorin ympäristössä on ollut useita painumia: sekä itse torialueella että sitä ympäröivillä kaduilla. Joidenkin painumien osalta niiden nopea korjaaminen on edellyttänyt myös kaupungin osallistumista kustannuksiin.
Jarmo Laivoranta sivaltaa tietopyynnössään projektijohtaja Janne Lainetta ja sanoo tämän tietävän, että kyse on työvirheestä.
Kirjoittajan mielestä Kauppahallin väistötilan toteutus Kauppatorille palvelisi hallin ja torin myyjiä sekä asiakkaita ja elävöittäisi keskustaa. Kevytrakenteisena toteutuksena väistötila mahtuisi Kauppatorille hyvin vilkkaana kesäaikanakin.
Kauppatorin kupeessa sijaitsevan suojatien lommoille painunut kiveys aiotaan korvata asvaltilla, jotta siitä ei muodostu kaupungille murheenkryyniä.
Kauppiaat Jaakko Manelius, Johan Hellstén ja Jari Heinonen pohtivat torstaina Turun kauppahallin tulevaisuutta. Kaisa Pyöräniemi osti tiskiltä 300 grammaa soppakalaa.
Kuvassa etualalla näkyvän paviljongin keskellä olevista pienistä liiketiloista toinen on vihdoin saamassa vuokralaisen. Toinen on edelleen vailla vakituista käyttöä.
Tampereella aikanaan valmistettu raitsikka saatiin Helsingistä takaisin Tampereelle kahvilakäyttöön vuonna 2018. Tamperelaiset eivät ole sitä ottaneet omakseen ja haluaisivat lahjoittaa sen Turkuun.
Turun kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus vuokraa konseptiperusteisen tarjouskilpailun perusteella neljälle uudelle yrittäjälle kausimyyntipaikan Turun kauppatorilta.
Vielä keskeneräisen toripaviljongin katolle pakkautui kymmeniä juhlijoita toukokuun lopulla Suomen voitettua jääkiekon MM-kultaa. Katolle kiivettiin työmaalta löytyneiden tikkaiden avulla.
Torikauppiaat ryhtyvät maksamaan vuokraa jälleen vuodesta 2023 alkaen.
Lukijan kuva. Pihakadulla autoilijoiden ja pyöräilijöiden on annettava jalankulkijoille esteetön kulku. Kävelyehtoisuus ei tällä hetkellä kadulla toteudu.
Varissuolta löytyi viestiketju, jossa hakaristin päälle oli kertynyt kolmenlaista kommentointia: kieltomerkki, fasimia vastaan -tarra ja vielä yksisarvistarroja.
Kassu, Daniel, Theo ja Marian ja Adrian Ademi tulivat katsomaan Coca-Colan joulurekkaa 2-vuotiaan Danielin rekka- ja autorakkauden vuoksi.
Lisää uutisia