Kauppa

Lakon vaikutukset saattavat ensimmäisenä näkyä ulkomaisten hedelmien ja vihannesten saatavuudessa. Arkistokuva.
Turkulaisen Foxcompin valikoimassa korostuvat erikoispyörät, sanoo myyjä Jarno Korkka. Hiljaisena aikana työmatkapyöräedun käyttö on pitänyt kysyntää yllä.
Palvelualojen ammattiliiton PAMin pitkäaikainen tavoite kaupan alan euromääräisistä palkankorotuksista toteutui kun liitot pääsivät sopuun työriidassa. PAMin aluepäällikkö Hanna Erkamaa arvioi, että viime viikolla järjestetty kaksipäiväinen lakko vaikutti lopputulokseen. Arkistokuva.
Pääkirjoituskuva
Kaupan alan torstaina alkavan lakon piirissä on varsinaissuomalaisista kaupoista muun muassa Salon Halikon, Raision Myllyn ja Turun Itäharjun Prismat. Lisäksi lakko koskettaa Kupittaan, Länsikeskuksen, Skanssin ja Salon K-Citymarketeja.
Pääkirjoituskuva
Suurimpana haasteena on ovipumppu. – Sen pitäisi käydä useammin, Paimion M-marketin kauppias Markus Lindgren naurahtaa.
Kaupan logistiikkaa uhkaava lakko siirtyy kahdella viikolla.
Turun ylioppilasteatterin rakennus on 1840-luvulta peräisin oleva vihannesvarasto. Siihen avautuu K-market tänä vuonna.
Turkulaista Anu Päivänsädettä ei niinkään huoleta kauppojen sulkeutuminen muutamaksi päiväksi, vaan se, että ihmiset alkavat hamstrata tuotteita loppumisen pelossa.
Myllyn Prisma on avoinna koko remontin ajan.
Päätös lakkojen laajentamisesta koskee varastoja ja sen piirissä on noin 4 000 kaupan alan työntekijää. Arkistokuva Keskon varastosta.
Liikkeen takahuoneessa yrittäjät pääsevät testaamaan heti kauppaan tulevia kiekkoja. Jere Kaasinen näyttää mallia heittämisestä.
Stockmannin suuromistaja Konstsamfundet haluaa, että konsernissa vallitsee yksi yhteinen linja. Se korostaa tätä liittoutumalla toisen omistajan, sveitsiläisen JC Holdingin kanssa niin, että niiden yhteinen äänivalta yhtiössä on sopimuksen myötä yli 15 prosenttia.
Dogmanin turkulainen maajohtaja Pirjo Julin on vetänyt pitkään yrityksen toimintaa Suomessa. Tähän saakka pääasiassa maahantuontia harjoittanut, Harppuunakorttelissa toimiva yritys avaa toisen Suomen kivijalkamyymälänsä Raisioon.
Tämä 2,5 metriä leveä sisäänkäynti Stockmannin kosmetiikkaosastolta Hansa-aukiolle levenee viiteen metriin ja kattosäleiköt puretaan. Kuvan kukkakauppa siirtyy nykyiseltä paikaltaan ja sen tilalle tulee Stockmannin laukkuosasto.
Päivi Toivonen on pitänyt äitinsä perustamaa Lahjatavaraliike Rusettia vuodesta 2004. Suurin sesonki on joulu, mutta myös esimerkiksi ystävänpäivä, koulujen päättäjäiset, pääsiäinen ja isänpäivä ovat tärkeitä. Asiakkaat löytävät liikkeeseen Toivosen mukaan kuitenkin vuoden ympäri.
Tältä näyttää noin  tuhat vuotta vanha keramiikkapala läheltä.
Marika And-Laaksonen palveli Sirpa Paloniemeä Tampereentien Prismassa torstaina. Kassajärjestelmät ovat yksi haavoittuvista systeemeistä, jos yllättävä sähkökatko iskee.
Danske Bankin pääanalyytikko Minna Kuusisto on työskennellyt aikaisemmin muun muassa ulkoministeriössä ja Suomen Pankissa muun muassa kehittyvien talouksien asiantuntijana.
Turussa vuonna 2014 perustettu Woobs sai etenkin alkuaikoina runsaasti näkyvyyttä esimerkiksi erilaisten somevaikuttajien kautta. Nyt yritys on joutunut Kilpailu- ja kuluttajaviraston syyniin.
Lisää uutisia