Kahvilat

Paraisilla on hyvä henki ja hyvä sielu ja kaikki mahdollisuudet tulla tunnetuksi ruokakaupungiksi, sanoo Matmalmenin yrittäjä Eva Johansson.
Annika Varho toivottaa kävijät tervetulleiksi kesäkahvilaan.
Avointa kilpailutusta uintikeskus Ulpukan kahviotilan osalta ei ole tehty.
Ankan munkit ovat kesäkahvilan myydyin tuote, mutta varsinainen vetonaula paikalle ovat Ankan pojat Aki Arjalahti (vas.) ja Juha Teuri.
–¿Halusin, että kahvilan nimellä on merkitys, tarina, toteaa Cafe Charlotan yrittäjä Kaisa Heinonen.
– Meillä käy monenlaisia asiakkaita: lintubongareita, opiskelijoita, kasveista kiinnostuneita, hiihtäjiä, eläkeläisiä ja lapsiperheitä, ravintolapäällikkö Janne Johansson kertoo.
Kristina Juronen ja Mala Long pyörittävät Turussa kahta Bagel House -kahvilaa ja yhtä ravintolaa. Lisäksi he ovat tuotteillaan mukana kesätapahtumissa ja Kirkkopuistonterassilla. Pariskunnan koiran lisäksi myös muut koirat ovat tervetulleita kahviloihin.
Jussi Lehtinen (vas.) ei itse ehdi yhtä usein dj-koppiin kuin takavuosina, mutta musiikkilinjaus on yhä keskeinen osa Dynamoa. Biisitoivettaan esittämässä Sakari Lemmetyinen.
Runebergin päivää vietetään tulevana lauantaina. Bageri Å:n yrittäjä ja leipurimestari Maija Pääkkönen työkavereineen leipovat sesonkiherkkua sunnuntaille asti.
Soile Viljanen yllättyi huomatessaan, että vierekkäin aseteltuina Lady in Red- ja Darlings-teoksissa korostuu ikääntymisen teema.
Isabella Forsström pyörittää yhdessä siskonsa kanssa kahta kahvilaa: Paraisilla suuren suosion saavuttanutta Café Hallonbladia ja marraskuun alussa Turussa avautunutta Rebelle Café Bakery Bistroa.
Jara Pohjonen (vas.) ja Auri Sipilä ovat toimineet Kirjakahvilan aktiiveina useamman vuoden. Risto Mikkonen rakensi Kirjakahvila-kyltin rungon 1980-luvun alussa, kun kahvila perustettiin.
Kahvila Otavat -kokonaisuutta johtava Mika Wikström (vas.) on mielissään kahvilaperheeseen kuuluvasta Café Pegasuksesta. – Kahvila on hienossa miljöössä. Ravintolapäällikkönä on Oskari Parvi.
Fiilis Cafe & Bistron yrittäjät Anna Saari ja Toni Aaltonen esittelevät ylpeinä seinälle kahden päivän aikana kertyneitä ostoksia: 14 kahvia, kaksi teetä, kolme mehua, 13 eväsleipää, kahdeksan pullaa ja kaksi jäätelöä.
Kahvila Siriuksen ravintolaesimies Jenny Spoof päätyi kesätöiden kautta ravintola-alalle. Aiemmin luokanopettajana työskennellyt Spoof kouluttaa nyt nuoria kahvilatyöhön.
Mirka Pohjois-Koivisto (vas.) ja Marjo Merisaari tulivat kukkakimpun kera toivottamaan Essi Luttisen, Petri Haapasalon ja Lucia-koiran tervetulleiksi naapurustoon.
"Katsokaa mistä tahansa sen aikuisesta sanomalehdestä, niin aina sieltä löytyy sama rakas tutkiskelunaihe, naisten kelvottomuus, hänen valheellisuutensa, lörpöttelyn ja juoruamisen halunsa, kykenemättömyytensä, ajattelemattomuutensa, arvostelukyvyn puutteensa olivat yleisenä puheenaiheena." Fredrika Runeberg
Kirjalan vanhan koulun, nykyisen Waudevillan emäntä Janna Jokinen toivoo, että talosta muodostuisi mukava kohtauspaikka kaikille.
Annika Hotti (kuvassa) ja Eetu Korhonen ovat pyörittäneet Turun taidemuseolla Café Victoria nelisen vuotta. Kahvilan valikoimasta löytyy muun muassa suolaisia leipiä ja piiraita sekä makeita herkkuja, kuten suosittuja kanelipullia. Arkisin tarjolla on salaattilounas ja viikonloppuisin aamiainen.
–¿Kahvila alkoi pojan kesäprojektista ja pian siitä tuli minun intohimoni, toteaa Sanna Suomi.
Marianna Urpo vastaa kahvila Paratiisin tarjonnasta eli itse tehdyistä makeista ja suolaisista leivonnaisista sekä juhlien ja kokousten catering-palvelusta.
Turun ensimmäinen kuplateekahvila Bokachá avattiin vuoden 2019 lopussa. Kahvilaa pitävä Uyen Len, 26, mielestä Turussa on tilaa kolmelle kuplateekahvilalle.