Köyhyys

Tänä vuonna järjestettävä joulujuhla on järjestyksessään 25. Arkistokuva vuodelta 2017.
Kesäkuussa ovensa avannut, 25-paikkainen Linnakoti on jo täynnä. Yksikön vastaava Petri Muli toteaa, että tarvetta tilapäismajoitukselle olisi selvästi enemmän.
Pääkirjoituskuva
Miten köyhyys vaikuttaa ja ilmenee nuorten elämässä? Turun yliopiston tutkijat etsivät vastausta kysymällä asiaa suoraan nuorilta. Kuvassa olevat ihmiset eivät liity aiheeseen. Arkistokuva.
Kirkon diakoniatyöntekijät näkevät suoraan poliittisten päätösten vaikutuksen erilaisten ihmisten elämään, kertovat johtava diakoniatyöntekijä Elina Leppihalmi (vas.) ja Diakoniatyöntekijöiden liiton puheenjohtaja Saara Huhanantti.
Luostarinmäen museokorttelin historia kytkeytyy monin tavoin Turun köyhät kasvot -uutuusteoksen esittelemään aineistoon.
Maarian kirkon kirkkomaalla, Baer-suvun kappelin seinustalla seisovan vaivaisukon yläpuolella on teksti: ”Joka köyhää armahta hän laina Herralle joka hänen hyvän työnsä hänelle jälleen maksava on”. Ukko on valmistunut vuonna 1853, mutta sen veistäjää ei tiedetä.
Roy Rios Sifuentes asuu vaimonsa Luzmilan ja lastensa Lucasin ja Micalin kanssa anoppinsa hökkelissä.
Päihde- ja kriminaalityön diakoni Heidi Matinlassi Salon seurakunnasta työskentelee muun muassa neulojenvaihtopisteellä.
Vähävaraisten joulujuhlassa on perinteisesti ollut yli tuhat osallistujaa Turun seudulta.  Kuvassa vähävaraisten itsenäisyyspäivän juhla muutaman vuoden takaa.
Sirpa Taipale-Oiva Lions Club Turku Ancorasta  toi Turun Hopeen torstaina kassillisen joulukalentereita. Tiiminvetäjä Satu Mäkinen otti kalenterit vastaan ja huolehtii niiden jakamisesta perheisiin.
Turun Jyrkkälässä asuvat Hilkka Joensuu, Irma Nieminen ja Leena Sjöman elävät aktiivista arkea. "Jyrkkälä on kuin pieni kylä, josta ei oikeastaan tarvitse edes lähteä mihinkään", Nieminen nauraa.
Santra Reijo (2. vasemmalta) ja Olli Hovi yrittävät valmistua mahdollisimman pian, jotta pääsisivät ansiotyöhön. Koska talous on tiukilla, arki 2-vuotiaan Kristianin ja 4-vuotiaan Josefinan kanssa koostuu lähinnä kotona olosta tai ilmaisista ajanviettotavoista, kuten rannalla tai mummilassa käymisestä tai lähialueilla ulkoilusta.
Vapaaehtoistyöntekijä Tuula Elo (vas.) ja Piikkiön ruokajakelusta vastaava Riitta-Liisa Peltonen järjestelevät ruokakasseja adventtiseurakunnan kirkkosalissa.
Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professori Veli-Matti Ritakallio (vas.) ja väitöskirjatutkija Lauri Mäkinen toteavat, että köyhyyttä ei voi mitata vain yhdellä mittarilla. Tärkeää on kysyä ihmisten omaa kokemusta toimeentulosta.
Fiilis Cafe & Bistron yrittäjät Anna Saari ja Toni Aaltonen esittelevät ylpeinä seinälle kahden päivän aikana kertyneitä ostoksia: 14 kahvia, kaksi teetä, kolme mehua, 13 eväsleipää, kahdeksan pullaa ja kaksi jäätelöä.
Lisää uutisia