Käsityöt

Outi Puro asuu Liedon Ilmarisissa Ruusu-koiransa kanssa. Koti on nimetty koiran mukaan Ruusulaksi, ja se on sisustettu eettisillä ja kierrätetyillä tavaroilla.
Jaajo Laiho neulomistyön parissa.
Oliver Kultarinta kutoo villapaitaa jämälangoista kotonaan Salossa. Tilannetta seuraa ranskanbulldoggi Nilla.
– En tiedä mitä tekisin ilman käsitöitä, Jimmy Vikström sanoo.
Ystävien Joulupuoti on sisustettu Ida Ruohomaan perheen autotalliin Halikossa.
Jokainen piipaneelin pieni palanen on ommeltava pukuun käsin. Niitä on puvussa lopulta satoja.
Viime vuonna joulukuusi koristi Mynämäen kirjastoa.
Kirjoittajan mielestä kädentaitoja tarvitaan ei vain elinkeinojen ja viennin näkökulmasta, vaan myös pedagogisin ja inhimillisin perustein.
Katri Juva on ehtinyt elämänsä aikana vaihtaa suuntaa ja alaa moneen kertaan. Eri polut ja työurat ovat opettaneet paljon, ja Juva kokee, että niistä kaikista on hyötyä koruyrittäjän työssä.
Kurssi-illan opettaja Henriikka Hyttinen (vas.) kertoo työn kulusta. Opettajan takana Maija Stenman, Mari Rannikko, Arja Männistö, Kristiina Holmberg, Kaarina Ylhäinen, Sari Honkasalo sekä Maija Löfstedt (oik.).
Yrittäjä Sanna Suomi kokee joutuneensa byrokratian vangiksi Fortuna-korttelissa. Sisäpihalla seisoo täysin remontoitu, suojeltu talo, josta on vuosien varrella tullut yrittäjälle osto- ja vuokraustarjouksia. Nyt Suomi pohtii, myisikö kiinteistön takaisin kaupungille.
Tapahtumatuottaja Tarja Suomi on toiminut tuottajana useissa kädentaitoihin liittyvissä tapahtumissa. Hän on ollut järjestämässä myös tällä viikolla Turun pääkirjastossa alkavia Huuda hiljaa! -käsityöaktivismityöpajoja, joissa osallistujat saavat valita itseään kiinnostavan aiheen ja toteuttaa eri materiaaleilla ja tekniikoilla käsityöaktivismia.
Resterin kierrätyslaitoksessa Paimiossa käsitellään sekä kuluttajien että yritysten poistotekstiilejä.
Elefantti-neule on suunnittelijansa mukaan keskivaikea.
Lasinpuhaltaja Jorma Huovilainen puhaltaa kuumaa lasimassaa, kun Iittalan lasinpuhaltajat harjoittelivat Turun linnan Kuningattaren saliin tulevien valaisimien lasikupujen valmistamista.
-Suurin neulebuumi on ehkä tasoittunut, mutta on ollut ihana huomata, että myös nuoret ovat löytäneet harrastuksen pariin, toteaa Jonna Jolkin.
Raisiossa asuva kirjailija ja neulesuunnittelija Jenna Kostet esittelee suunnittelemaansa neuletta.
Puu on kädentaitaja Carl Skeppmanille mieluinen materiaali. Hän työskentelee entisöijänä ja valmistaa puusta myös pullolaivoja ja marionettinukkeja.
Pieni tiffanytekniikalla tehty lasinen enkelirintakoru johdatti Kirsi-Marja-Lakasen lasitöiden pariin. Harrastuksesta tuli kuin vahingossa ammatti.
Käyttövalmiita mateennahkoja. Tällaisesta materiaalista Liisa Saarni valmistaa itse suunnittelemiaan designtuotteita.
Atta Uotila (vas.) saa neuvoja Turun Taitokeskuksen neuleopettaja Sirpa Väisäseltä.
Vasemmalla oleva on Erik Mansikan tilaama Michelin-tähtikoru ja oikealla oleva on Katja Kaikkosen yllätyksenä valmistama.
Lisää uutisia