Investoinnit

Aurajoki Oy:n uusi tehdas Liedon Avantissa näyttää havainnekuvassa tältä.
Kotkaan suunnitellulla kennotehtaalla koottavat kennot voitaisiin kasata akkujen kokoonpanotehtaalla moduuleiksi ja akkupaketeiksi, joita voidaan käyttää esimerkiksi sähköautoissa, energian varastoinnissa sekä elektroniikassa. Arkistokuvassa on sähköauton akku.
Naantalin Aurinkoisen nykyiselle parkkipaikalle nousee kauppa.
Taustalla näkyvä nykyinen Kirjalansalmensilta puretaan, kun uusi silta valmistuu. Parainen haluaa Paraistenväylän rakentamisen kytkettäväksi uuden sillan rakentamiseen.
Hyvinvointialueen johtaja Tarmo Martikainen on huolestunut erityisesti siitä, mitä tapahtuu, jos Varha joutuu tekemään suuren investoinnin äkillisesti.
Pohjan Voiman toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto on tehnyt uran tuulivoiman parissa. Yhtiöllä on vireillä useita tuuli- ja aurinkovoimahankkeita Suomessa.
Janne Mustonen lähti Oulusta Turkuun ja Naantaliin uuden tehtävän perään. Hän uskoo, että saaristo ja luonto ovat myös tekijöitä, joiden avulla Turun seudulle voidaan houkutella ulkomaisia yrityksiä.
Nesteen Naantalin jalostamoalue ei kelvannut norjalaisyhtiön terästehtaan ja vetylaitoksen paikaksi, vaikka käytettävissä olisi ollut niin syväsatama, sähköntuotantoa, kaukolämpöä, jäähdytystä kuin rautatiekin. Kuva viime maaliskuulta.
T-sairaalan lisäosan rakentaminen maksaa arviolta noin 49 miljoonaa euroa.
Salon sairaalan rakennukset ovat valmistuneet vuosien 1960 ja 2010 välillä. Arkistokuva.
Paraisille rakennettava kaksikielinen koulukeskus on kaupungin ensi vuoden investoinneista merkittävin.
Varhan suunnitelmissa on purkaa suurelta osin jo tyhjäksi jäänyt U-sairaala.
Iso osa Salon sairaalan rakennuskannasta alkaa olla purkukuntoista. Uudisrakennukset valmistuvat arviolta vuonna 2027.
Kari Lehtisen mukaan kunnan kiinteistöjen kunto on puhuttanut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon.
Havainnekuva. Liedon uuden yläkoulun on tarkoitus palvelella Liedon keskusta-alueen, Littoisten ja Loukinaisten alueen nuoria vuosikymmenien ajan.
Valtaosa Pöytyän ensi vuoden investointieuroista menee kiinteistöjen peruskorjauksiin. Yhtenä hankkeena on Yläneen Luontokapinetin ulkomaalaus.
Naantalin valtuuston puheenjohtaja, Perussuomalaisten Vilhelm Junnila (kuvassa) intoutui siteeraaman Raamattua valtuutettu Tommy Björkskogin (kd) tehtyä niin ensin.
Kaarinan valtuusto äänesti muun muassa investointiosan eri kohdista, koulunkäynninohjaajien ympärivuotisesta palkasta sekä ehdotetusta kotihoidon tuen kuntalisästä.
Maskun kunta varautuu ensi vuoden budjetissaan rakentamaan Hemmingin koululle väestönsuojan. Arkistokuva.
Lisää uutisia