Ilkivalta

Oslon poliisi otti kiinni kolme ulkomaalaistaustaista aktivistia kansallismuseon edustalla: tanskalaisen, saksalaisen ja suomalaisen.
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Seppo Kosolan mielestä olisi surullista, jos Turun hallinto-oikeus päättäisi kieltää Pallivahan seurakuntakeskuksen purkamisen. Rakennus kärsii sisäilmaongelmista ja kosteusvaurioista, ja on ollut suljettuna vuodesta 2017 asti. "Mikä se toinen ratkaisu olisi, koska tätä ei kannata korjata", Kosola sanoo.
Katoille kiipeily sai jatkua 30–45 minuutin ajan, kunnes poliisi puuttui tilanteeseen ja käski juhlijat alas Aurakadun paviljongin katolta.
Amosparkenin koulun ovi unohdettiin lukita, minkä myötä luvattomat vieraat pääsivät sisään sotkemaan paikkoja.
Nuorukainen tuomittiin yhdeksästä vahingonteosta sakkorangaistukseen.
Melissa Laitinen osoittaa hänen autoonsa kohdistuneen ilkivallan kohtia. Juhannuksen jälkeen auton takavalo oli rikottu, jonka lisäksi takapuskuri oli lommoilla ja naarmutettu.
Hilkka Kauhaniemi (oik.) ja Paula Närvä opastivat vanhempainillan keskusteluryhmien vetäjiä ennen tilaisuuden alkua. Ryhmien teemoina oli muun muassa ilkivalta, aikuisten vastuu ja rikoksen uhrin kohtaaminen. Närvän mukaan keskustelu kävi vilkkaana.
Onnettomuus tapahtui Itäisellä Rantakadulla sunnuntain alkuillasta. Arkistokuva.
Linja-autoliiton kyselyn mukaan 37 prosenttia vastaajista vähensi linja-auton käyttöä paikallisliikenteessä korona-aikana.
Harri Ruohonen on vuokrannut Raunistulassa sijaitsevaa asuntoa Airbnb:n kautta noin neljän vuoden ajan. Asunto on yksinomaan Airbnb-vuokrausta varten, eikä siinä ole pitkäaikaisia asukkaita.
Piikkiön kirjaston omatoimiaika on taas käytössä normaaliin tapaan.
Teollisuuskiinteistön rauniot seisovat yhä Nosturinkadun tontilla. Sekä rakennuksen ulko- että sisäseiniä on sotkettu graffiteilla.
Useita liikennemerkkejä sotkettiin vihreällä maalilla Kaarinassa tiellä 110. Töhrinnät ovat ilmaantuneet merkkeihin todennäköisesti viimeisen kahden viikon aikana.
Osa Raision pysäkeistä seisoo edelleen ilman lasituksiaan ilkivallan vuoksi. Suurin määrä rikottuja pysäkkejä sijaitsee Nesteentien varrella.
Someron hautausmaalla tapahtui viikko sitten yöaikaan ilkivallanteko, jossa tuhottiin hautaistutuksia sekä muistoesineitä ja kaadettiin peräti 60 hautakiveä naamalleen. Osa kivistä vaurioitui. Viimeksi Varsinais-Suomessa on kaadettu yhtä paljon hautakiviä Turussa Maarian seurakunnan hautausmaalla vuonna 2011.
Paraisilla yli 40 paalia on viillelty rikki, todennäköisesti viikonlopun aikana. Tilan omistaja huomasi asian tiistaina.
Vähätorin Leijona-suihkukaivolla havaittiin jälleen vaahtoa perjantai-iltana.
Funikulaarin infonäytöillä näkyi viime viikon torstaina meemejä.
Funikulaari päätyi aivan uudenlaisen ilkivallan kohteeksi, kun hissin näyttötauluilla paistoi jotain aivan muuta, kuin hissin etenemistä ilmaiseva grafiikka.
Lukijan ottama kuva Piikkiön lintutornista purkamisen jälkeen. Torni on ollut sortumavaarassa vuodesta 2021 lähtien.
Lisää uutisia