Ikäihmiset

Turkulaiset Rauno ja Pirjo Lahervo käyvät Impivaaran uimahallissa joka toinen päivä.–Hyvää kuntoilua ja tapa säästää rahaa. Olemme lämmittäneet kotona saunan vain kerran koko talvena, he kertovat.
Haastavat kysymykset saivat Risto Töykkälän (vas.), Liisa Halisen ja Verneri Kankariston pohdiskelevalle tuulelle. Pöydän päässä kysymyksiä tarjoili Vernerin isoisoisä Risto Kankaristo.
Lea Keskisen mielestä Uuteenkaupunkiin tarvitaan joukkoliikennettä, jotta keskustaan pääsisi helposti myös ilman autoa. Ukilkyytiä hän on käyttänyt säännöllisesti kokeilun alusta joulukuusta 2021 asti. Kuljettaja Daniel Palmrothille lauantai oli viimeinen työpaiva, koska kyytipalvelu lakkaa.
Bobby Lamoureux ja Hannu Jortikka.
Lääkejodi ei ole yleissuoja säteilyvaaraa vastaan, vaan lääke suojaa radioaktiiviselta jodilta vain kilpirauhasta. Tärkein suojautumiskeino säteilyltä on siirtyminen sisätiloihin.
Anne Savolainen
Valepoliiseina ja pankkihenkilöinä esiintyneet rikolliset saivat anastettua ikäihmisten tileiltä yli 700 000 euroa.
Kalle Viitasaari on sitä mieltä, että Confientan ensimmäisestä omasta turvapuhelimesta tuli onnistunut. Confienta lähtee havittelemaan myös kansainvälisiä markkinoita. Pohjoismaissa on käyty jo neuvotteluja ja Saksa on iso markkina, jonka Viitasaari myöntää kiinnostavan.
Uusi kuningas Charles III (kesk.), kuningatar Camilla (oik.), prinsessa Anne (toinen oikealta) osallistuivat viime viikolla Westminsterissä pidettyyn hartaustilaisuuteen, jossa edesmennyt kuningatar tuotiin esille kappeliin.
Pikkuruisenkin pariston niellyt pieni lapsi on vietävä välittömästi lääkäriin.
Taulukaupustelijoina esiintyneiden varkaiden epäillään ottaneen kohteekseen nimenomaan ikäihmisiä, joiden toimintakyky on heikentynyt. Varkaat suuntasivat pääsääntöisesti koteihin, joiden edustalla oli nähtävissä rollaattori tai muu apuväline.
Pirkko Johansson esittelee korjattavaa vaatetta, joka on hänellä työn alla.
Kim Sjögren joutui tekemään yhdessä vaimonsa kanssa valtavan selvitystyön, jotta hänen appi-isälleen myyty ylihintainen sähköremonttiasia saatiin sovittua ja peruttua.
Maija Jaakkola-Angervuori on tottunut esittelemään kartanoa tarinoineen vieraille. Turun Sanomat pääsi viimeiselle kierrokselle tyhjentyneeseen arvokiinteistöön.
Varsinais-Suomessa yli 75-vuotiaiden osuus on suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Maakunnan viime vuoden hyvinvointivointikertomuksesta selviää, että alle puolet ikäluokasta kokee elämänlaatunsa hyväksi, mutta yksinäisyys on syy moneen ongelmaan.
Suomalaiset jääkiekkofanit juhlivat kultaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Tampereella. Korona on kaksijakoinen. Nuorten, terveiden, rokotettujen ja sairastaneiden ei siitä tarvitse enää juuri piitata. Ravintoloiden aukiolo- ja paikkarajoitukset poistuivat kolme kuukautta sitten 1. maaliskuuta, mutta niiden mahdollisuus halutaan säilyttää syksyllä.
Lisää uutisia