Huumeet

Oikeus huomautti, että hampun viljely on sallittua, ellei satoa ole tarkoitus käyttää huumausaineena. Hamppuviljelylle on mahdollista saada myös maataloustukea. Arkistokuva.
Kirjoittajan mielestä tarvitsemme strategian, jossa huumeiden käyttöä ja huumeriippuvuutta tarkastellaan rikosoikeudellisen kysymyksen sijaan terveyden ja hyvinvoinnin kysymyksenä. Arkistokuvassa huumeiden pikatesti.
Lounais-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa täysi-ikäisen henkilön epäillään välittäneen kannabista suurelle joukolle lapsia ja nuoria Raisiossa. Myyntiä on tapahtunut keskustassa sijaitsevan liikekeskuksen pihalla.
Arkistokuvassa poliisin takavarikoimaa kannabista.
Jätevedestä otetut huumenäytteet kerätään tulovedestä automaattisesti ennen sen puhdistamista. Kerääjänä toimivan Janne Kuuselan tehtäväksi jää vain ottaa näytteet talteen.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen tuli monelle tutuksi koronatoimien kasvona. Hän siirtyi syyskuun alussa johtamaan THL:n hyvinvointivaikuttajat-osastoa ja haluaa nyt varmistaa, etteivät esimerkiksi addiktiosairauksista kärsivät jää soteuudistuksen jalkoihin.
Turun keskustan turvallisuutta kehitetään suunnitellusti. Turvallisuussuunnitelman avulla pyritään kehittämään ja toteuttamaan konkreettisia toimenpiteitä, joilla alueen turvallisuutta voidaan parantaa.
Kokaiinin käytön kasvu näkyy myös Tullin takavarikoissa.
Viitekuva.
Iida Sofia Hirvonen kirjoittaa elämässä haahuilusta yksityiskohtaisesti ja osuvasti.
Tekijät uskovat, että monet suomalaiset tunnistavat, millaisia vaikutuksia päihderiippuvuuksilla on ihmissuhteisiin. Kuvassa näyttelijät Severi Saarinen (kesk.) ja Katariina Havukainen sekä tuottaja Risto Salomaa.
Kuvan ravintola ei liity huumaustapauksiin. Tyrmäystipat puhututtivat Åbo Akademissa jo viime loka-marraskuussa, kun ylioppilaskunta varoitti jäsenieen joutuneen huumauksen kohteeksi.
Pääkirjoituskuva
Pääministeri Sanna Marin (sd.) on ollut kansan keskuudessa äärimmäisen suosittu pääministeri, mutta hänen railakas juhlimisensa jakaa kansan mielipiteitä jyrkästi.
Erno (vas.) ja Marianne (oik.) ovat kumpikin olleet kodittomina jossakin elämänsä vaiheessa.  He arvelevat, että päättäjillä ei ole kovin hyvää käsitystä päihteiden käyttäjien arjesta.
Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä kertoo, että moni näkee poliisin ongelmallisena hoitoon ohjaajana.
Pohjanmaan poliisi tutkii laajaa kannabisvyyhtiä. Poliisi takavarikoi kesäkuussa Turusta ja Pietarsaaresta lähes sata kiloa kannabista. Lisäksi myyntiin epäillään päätyneen suuri määrä ainetta. Arkistokuva.
Pääkirjoituskuva
Pääkirjoituskuva
Turun Sanomiin yhteyttä ottaneen tukihenkilön mielestä päihdeongelmaisten hoitoon pääsyä pitkitetään. Hoitoa odotellessa päihdeongelmaiselle voi tulla muun muassa tulehduksia ja muita ongelmia aiheuttavia vieroitusoireita.
Lisää uutisia