Historia

Mauno Koivisto 1960-luvun lopulla.
Tarkka rahapolitiikka oli Väinö Tannerille ominaista päättäjänä osuustoimintaliikkeessä ja valtakunnan politiikassa.
Riitta Särkijärvi tutkii Kansallisarkiston Turun toimipisteellä Marttilan Tiipilän kylää koskevaa mikrofilmiä. Tietoihin voi olla kirjattu esimerkiksi henkilöiden lukutaito sekä fyysisiä tai psyykkisiä ominaisuuksia.
Antero Holmila (vas.) on historian professori. Martti J. Kari on työelämäprofessori ja pääesikunnan entinen apulaistiedustelupäällikkö.
Annika Saarikon keskusta on palannut samansuuruiseksi kuin Santeri Alkion Maalaisliitto vuonna 1916.
Turun VPK:n torvisoittokunta vuonna 1875.
Elämää suuremman Matintalon kulma työntyy katukuvaan beigenä kolossina. Sen on suunnitellut arkkitehti Benito Casagrande ja rakentanut pääurakoitsijana Juhani Lundén.
Turun rautatieaseman vanha asemarakennus valmistui vuonna 1876. Reinberg kuvasi sen vastavalmistuneena. Sittemmin asemarakennus purettiin uuden tieltä vuonna 1938. Nykyinen asemarakennus valmistui vuonna 1940.
Farmarikorinen Toyota Corolla on suomalaisten kestosuosikki. Kuvassa on GR Sport -varustetason auto 18-tuumaisilla pyörillä. Matala rengaskuvio ja jäykkä alusta lisäävät sisämelua ja tärinää tässä malliversiossa.
Anna Jokisen mysteerikuolema nousi suomalaisten ja torontolaisten lehtien etusivuille ja kiinnosti hetken suurta yleisöä. Sitten tapaus unohtui, kuten ajan monet siirtolaiskohtalot. Nyt Jokisen kohtalon nostaa esiin Jenni Stammeier uutuuskirjassaan.
Entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia luopui tästä kömpelöstä nimestään kansanäänestyksessä, joka toi kuvan albaaninaiset kylänsä äänestyspaikalle 30. syyskuuta 2018. Nimen muuttaminen Pohjois-Makedoniaksi oli ehtona maan Nato-jäsenyyden toteutumiselle vuonna 2020. Suomi ei hakenut Naton jäsenyyttä.
Tutkija Mikko Kauko on on kääntänyt Pyhän Mechtildin ilmestykset suomeksi. – Naantalin luostarissa Mechtildin ilmestyksiä käytettiin opetuksena ja esikuvana, Kauko kertoo.
Maarian kirkossa on useita laivakuvia. Tässä kuvataan Pyhän Olavin merimatkaa.
Vesa Vareksella on kolme kirjahyllyä: Tampereen Tahmelassa, Turun Jarrumiehenkadulla ja Turun yliopiston Publicumissa.
"No mökötä sitte, etsi parempaa seuraa, olen väsynyt", lukee Rettigin tehtaan tupakka-askin kannessa. Aski on osa Wäinö Aaltosen keskustelulappujen kokoelmaa, jota säilytetään WAMissa.
Ukrainalainen kirjailija Victoria Belim avaa teoksessaan Ukrainan historian oman sukunsa henkilöiden ja tarinoiden kautta. Suomessa Belim sanoo, että ukrainalaisia ja suomalaisia yhdistää historiassa moni asia. Venäjää kummatkin katselemme ulkoapäin, ja tunnemme Venäjän paljon paremmin kuin laaja imperiaalinen valta tuntee meitä.
86-vuotiaana kuollut Matti Klinge oli näkyvä yhteiskunnallinen keskustelija.
Näyttelyamanuenssi Anna Franck esittelee vitriinissä olevia lääkepurkkeja, joissa on säilytetty erilaisia elohopeavalmisteita. Purkit ovat Turun museokeskuksen kokoelmista 1700- ja 1800-luvuilta.
Kaikki Nousiaisissa, havunneulaskarikkeessa eläneet kovakuoriaiset eivät olleet aivan pieniä.
Lisää uutisia