Helmarit

Tuija Hyyrynen (vas.) oli avauksessa EM-kisojen ensimmäisessä ottelussa Espanjaa vastaan, mutta ainakin tiistain huipputärkeä Tanska-peli jää väliin koronatartunnan vuoksi.
Anna Westerlund on yksi kahdesta EM-joukkueen pelaajasta, jotka edustavat Kansallisen liigan joukkuetta. Pääsy kotimaasta Helmareihin vaatii Westerlundin mukaan paljon ylimääräistä työtä.
Linda Sällström iski salamamaalin ja pääsi juhlimaan sitä Adelina Engmanin kanssa. Sällström oli juoksuillaan Suomen hyökkäyspelin terävin ase.
Natalia Kuikka palasi eilen Suomen harjoituksiin, mutta lopullinen päätös hänen pelaamisestaan illalla tehdään vasta tänään. Bakteeritulehduksesta toipunut puolustaja on Helmareiden avainpelaaja, joten valmennuksella on kova halu saada Kuikka kentälle. Arkistokuva.
Natalia Kuikka (etualalla) on selättänyt sairastumisensa. Hänet saatetaan nähdä kentällä jo EM-kisojen perjantaisessa avausottelussa Espanjaa vastaan. (arkistokuva)
Tinja-Riikka Korpela on ollut viime vuodet Suomen selkeä ykkösvahti. 36-vuotias torjuja ei suunnittele vielä lopettamista, vaan kokee motivaationsa olevan huipussaan.
Fyysisyys ja pääpeli ovat Elli Pikkujämsän vahvuuksia. Seurajoukkueessana keskikentällä viime aikoina pelannut Pikkujämsä onkin tehnyt tällä kaudella Damallsvenskanissa jo neljä maalia erikoistilanteista.
Natalia Kuikka oli mukana vielä Japani-pelissä Kupittaalla, muttei enää kenraaliharjoituksessa Hollantia vastaan. Nyt hänen kisa-avauksensa on vaarassa.
Helmarit pelasivat kesäkuun lopussa Kupittaalla harjoitusmaaottelun Japania vastaan.
Harri Ahola
Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja on itsekin pelannut liiga- ja maajoukkuetasolla. Perinteikkäällä Helsingin Töölön pallokentällä hän muistuttaa, että jalkapallon vaikutus ulottuu pitkälle pelikentän ja maaliverkon tuolle puolen.
Taas yksi erikoistilannemaali, jonka maalivahti Tinja-Riikka Korpela ja toppari Natalia Kuikka joutuvat poimimaan omasta verkostaan. Japani iski niitä kolme, mikä sai päävalmentaja Anna Signeulin hyvin mietteliääksi.
Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul haluaa nähdä joukkueeltaan nopeaa peliä Japania vastaan.
TPS-kasvatti Elli Pikkujämsä edustaa Turun seudun jalkapallo-osaamista heinäkuun EM-lopputurnauksessa. Arkistokuva.
Adelina Engman viimeisteli Suomen kolmannen osuman.
Ruotsi ja Italia kohtasivat Kupittaalla EM-kisoissa vuonna 2009. Turussa ei pelata 2025, vaikka Suomi yhtenä Pohjoismaista kisaemännäksi valittaisiinkin.
Daniel Rantaselle (oik.) TPS on jo kuudes seura Ykkösessä. Kaudella 2019 hän pelasi EIF:n riveissä muun muassa Mika Ääritaloa vastaan.
Lukas Hradecky valittiin vuoden miesjalkapalloilijaksi neljättä kertaa urallaan.
Maailman parhaassa seurajoukkueessa Barcelonassa pelaava Fridolina Rolfö iski ottelun avausmaalin jo kymmenen minuutin pelin jälkeen.
Adelina Engmanin maali oli erinomainen viimeistely etukulmaan tolpan kautta. Läpiajon tarjoili Växjön seurakaveri Emmi Alanen.
Julia Tunturi on edellisen kerran päässyt kentälle Helmareiden riveissä harjoitusottelussa maaliskuussa 2020. Vastassa oli silloin juuri Slovakia.
Anna Signeul aloitti Suomen päävalmentajana vuonna 2017. Ruotsalaisen sopimus päättyy ensi vuonna, mutta hän ei koe olevansa vielä valmis Helmareiden kanssa.
Valmentaja Anna Signeul on nimennyt joukkueen Turussa parin viikon kuluttua pelattavaan MM-karsinnan avausotteluun.