Hallitusneuvottelut

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) kuvassa vastaamassa median kysymyksiin 9. toukokuuta.
Sitä päätyykö Turun Tunnin junan rakentamispäätös hallitusohjelmaan, ei tiedä vielä kukaan. Toiveikkailla alkaa usko hiipua.
Turun suomenkielisen työväenopiston kurssimaksuja ei ole nostettu moneen vuoteen, mutta edessä voivat nyt olla rajut korotukset, jos hallitusneuvotteluista tihkuneet tiedot toteutuvat.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei vielä lupaa, että hallitus syntyy nykyisellä neuvottelukokoonpanolla. Vaikeisiin kysymyksiin tartuttiin vasta tällä viikolla.
Kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita tuli Ruotsista Suomeen syksyllä 2015. Kuva on otettu marraskuussa 2015 Torniossa. Puolueet vääntävät tällä viikolla maahanmuuttopolitiikasta hallitusneuvotteluissa.
Saara-Sofia Sirén (kok) sanoo, että Saaristomeren suojelu oli aikanaan yksi keskeisimpiä syitä, miksi hän lähti mukaan politiikkaan.
Arkkipiispa Tapio Luoma sanoo tuntevansa monia perussuomalaisia ja tietävänsä, että puolueesta löytyy paljon sydäntä ja ymmärrystä maailman hädälle. Arkkipiispa toivoo, ettei puolue vaatisi hallitusneuvotteluissa kehitysyhteisvaroihin radikaaleja leikkauksia.
Kari Häkämies.
Rkp:n Anna-Maja Henriksson, hallituksen muodostaja, kokoomuksen Petteri Orpo, perussuomalaisten Riikka Purra ja kristillisdemokraattien Sari Essayah vakuuttavat, että neuvottelut hallituksesta etenevät Helsingin Säätytalolla, vaikka aiheet vaikeutuvat päivä päivältä.
Yle on hankkinut kesä- ja talviolympialaisten kaikki mediaoikeudet vuosille 2026–2032, mutta se ei kerro urheilutapahtumien esitysoikeuksien hintoja. Mikko Alkion mielestä yksityiset toimijat voisivat tarjota nykyistä isomman osan urheilusta.
Kokoomuksen kansanedustaja ja hallitusneuvottelija Ville Valkonen ei hiisku keskeneräisistä neuvotteluista sanaakaan, mutta muistuttaa yleisellä tasolla, että julkisen talouden tilannekuva on heikentynyt, kun neuvottelijat ovat saaneet uutta tietoa.
Lastensuojelun ongelmia yritetään ratkoa kokonaisvaltaisella uudistuksella. Vaikka avainasemassa ovat lastensuojeluun liittyvät lakimuutokset, toimintakulttuurin muutokset pitäisi THL:n mukaan ulottaa laajalti lasten, nuorten ja heidän perheidensä palveluihin lastensuojelun riittävää resurssointia unohtamatta.
Elinkeinoelämän keskusliiton uuden hallituksen pitäisi jo tälle vuodelle nostaa perusväylänpidon rahoitusta noin 160 miljoonalla.
Hallituksen muodostaja Petteri Orpo linjasi Helsingin Säätytalolla, että tiistaina syntynyt neuvottelupohja on kasvun ja terveen julkisen talouden talousraami.
Vetoomukseen osallistuu kaikki evankelis-luterilaisen kirkon piipat.
Pääkirjoituskuva
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson piti lyhyen tiedotustilaisuuden aamupäivällä Säätytalossa. Aiheena olivat pelisäännöt, joilla puolueet puhuvat toisistaan muun muassa sosiaalisessa mediassa.
Tekeillä oleva Suomen oikeistohallitus esittäytyi ensimmäisen kerran viime torstaina. Seuraavien viikkojen aikana selviää, saako hallitus rivinsä kasaan erimielisyyksistä huolimatta. Tuleva hallitus koostuisi neljästä puolueesta, joita johtavat kokoomuksen Petteri Orpon lisäksi Riikka Purra (ps), Anna-Maja Henriksson (r) ja Sari Essayah (kd).
Petteri Orpo (kok.) on muodostamassa hallitusta parinaan Riikka Purran perussuomalaiset, sekä rkp ja kd. Purra on hallitusneuvotteluissa ensimmäistä kertaa, Orpo taas kokenut jo useammat.
Yleiskuva on piirretty ja nyt on edessä hallitusneuvotteluiden vaikein vaihe: siirtyminen pirullisiin yksityiskohtiin. Rkp:n Anna-Maja Henriksson, kokoomuksen Petteri Orpo, perussuomalaisten Riikka Purra ja kristillisdemokraattien Sari Essayah kertoivat ensimmäisen neuvotteluviikon ajatuksensa Säätytalolla perjantaina.
Kansanedustajat Mikko Lundén, Vilhelm Junnila ja Saara-Sofia Siren puolustavat hallitusneuvotteluissa varsiunaissuomalaisia hankkeita.
Lisää uutisia