Finnair

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoo tavoitteena olevan edelleen välttää työpaikkojen menetykset ja löytää säästöratkaisut yhdessä sopien myös matkustamohenkilöstön kanssa.
Finnair korvaa marraskuussa Turun ja Helsingin väliset lentoyhteydet tilapäisesti linja-autokuljetuksella. Lennot alkavat jälleen joulukuun alussa.
Finnairin suunta muuttuu. Jatkossa verkosto on maantieteellisesti varsin erilainen kuin ennen Venäjän aloittamaa sotaa. Ilmatilan sulkeuduttua lentoyhtiö joutui miettimään reittinsä täysin uusiksi, toteaa toimitusjohtaja Topi Manner.
Finnair lentää jatkossa Dohaan.
Finnair hallitsi ennen Pohjois-Aasian reittejä lyhimmillä matka-ajoilla. Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti kaiken, kun idän taivas sulkeutui.
Finnair lentää myös Shanghaihin kerran viikossa.
Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kertoo lentomatkailun elpymisen aiheuttaneen ruuhkia useille lentoasemille eri puolille Eurooppaa.     – Uusittu kotikenttämme Helsinki-Vantaa toimii kuitenkin hyvin, ja suhteellinen saapumistäsmällisyytemme oli siksi hyvällä tasolla myös katsauskaudella, Manner sanoo yhtiön tiedotteessa.
Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoo, että yhtiö pyrkii välttämään lentohenkilökunnan lomautuksia kesäaikana, vaikka yhtiön tilanne onkin tiukka.
Britannialainen tv-kasvo Sophie Morgan on hämmästellyt julkisesti Finnairin linjausta, jonka mukaan pyörätuolilla kulkevien matkustajien ei ole mahdollista päästä tietyillä lennoilla wc:hen. Morgan teki aiheesta tviitin, joka levisi viraaliksi.
Finnair joutuu taas lomauttamaan henkilöstöään, tällä kertaa Ukrainan sodan takia.
Aeroflot-lentoyhtiö on monista venäläisistä lentoyhtiöistä, jotka ovat käyttäneet lännestä leasing-sopimuksilla hankittuja matkustajakoneita. Arkistokuva Frankfurtin kentältä Saksassa nousevasta Aeroflotin käyttämästä Airbus A321 -koneesta.
Koronapandemia on näkynyt Turun lentoasemalla selvästi, vaikka kentän pääkäyttäjistä Wizz Air ja Air Baltic ovat lisänneet reittejään. SAS palaa kentän käyttäjäksi tammikuussa, mutta Finnair ei ainakaan talvikaudella enää lennä Turkuun.
Lisää uutisia