Eurooppa

Arkistokuvassa Yhdysvaltain silloinen presidentti Donald Trump ja puoliso Melania vierailulla Helsingissä vuonna 2018. Taustalla tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.
Noin 120 eurooppalaista nuorta on kokoontunut pääsiäiseksi Turkuun Kerttulin lukioon Euroopan nuorten parlamentin istuntoa varten. Kuvassa portaikkoa ylhäätä alaspäiin edeten Henri Haapanala, Jasmin Alanko, Elena Lens, Eeva Ferrer, Michael Meenan ja Oran Lafferty.
Pääkirjoituskuva
Kolmen sepän patsaallekin oli puettu maskit maaliskuun lopussa 2020, kun maahamme oli julistettu poikkeusolot koronapandemian takia. Lakanan teksti kehottaa pysymään lujana.
Riikka Purran (ps.) mukaan perussuomalaisten pitkän tähtäyksen strategia on Suomen EU-ero siitäkin huolimatta, että myös perussuomalaiset tunnustavat Suomen hyötyvän unionista. Jos PS:n tavoitteet toteutuisivat, Suomen linja alkaisi näyttää toiselta myös maahanmuutto- ja ilmastopolitiikassa.
Pääkirjoituskuva
Vuoden dosentiksi nimitetty Heino Nyyssönen on pitkän linjan yliopistolainen, jolla on laajasti ansioita sekä tutkimuksen että opetuksen saralla.
Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja pääministeri Sanna Marin valtasivat Turun kaupunginteatterin lämpiöön pystytetyn esiintymislavan torstaina.
Kokoomus kuuluu Euroopan tasolla puolueryhmään nimeltä Euroopan kansanpuolue, EPP. Samaa puoluekantaa edustavat Euroopan parlamentin maltalainen puhemies Roberta Metsola ja saksalainen europoliitikko Manfred Weber (oik), joka toimii EPP:n puheenjohtajana. Puheenjohtaja Petteri Orpo isännöi europolitiikan tähtiä Helsingissä viime viikolla.
Pääkirjoituskuva
Patrian toimistusjohtaja Esa Rautalinko moittii Euroopan puolustuspoliittista päätöksentekoa hidasliikkeiseksi. Poliitikot eivät ole vieläkään saaneet tehtyä tarvittavia päätöksiä Euroopan varustautumista, vaikka Ukrainassa on sodittu jo yli vuosi.
Tarja Halonen kokee, että Mauno Koivisto oli hänelle poliittinen isoveli.
Pääministeri Sanna Marin kohautti vastaamalla kysymykseen Horneteista Ukrainan-matkallaan. Liberaali ulkoministeri Rudolf Holsti lämmitteli sooloillen suhteita Neuvostoliittoon ja suututti Saksan vuonna 1938.
Sanna Marin kampanjoi nyt puolueensa hyväksi vahvuuksilla, joista edellisten pääministerien Antti Rinteen (sd.) ja Juha Sipilän (kesk.) oli turha haaveilla. Marinin tunnettavuus ja sosiaalisen median valovoima vetävät myönteistä huomiota sdp:lle puolueena. Vaikkapa tiistainen tapaaminen Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa pohjoismaisten työväenpuolueiden SAMAK-kokouksessa Helsingissä muuttui säihkyväksi somepresenssiksi Marinin instassa.
Pääkirjoituskuva
Ukrainan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan entinen puheenjohtaja Hanna Hopko sanoo, että koko vanha Venäjän tyynnyttelyyn perustunut Euroopan turvallisuusrakennelma pitää muuttaa. Muuten Venäjän nykyinen kansanmurha ukrainalaisia vastaan jatkuu, eikä pitkäaikaisesta ja kestävästä rauhasta voida puhua.
Pääkirjoituskuva
Suomen pääministeri Sanna Marin ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja osallistuvat paneelikeskusteluun vuoden 2023 Münchenin turvallisuuskonferenssissa. Konferenssin asialistaa hallitsi Venäjän meneillään oleva sota Ukrainassa.
Olympiarenkaat Kansainvälisen olympiakomitean päämajan edustalla Sveitsin Lausannessa.
Puolustusministeri Mikko Savola sai Brysselin kokouksessa allekirjoittaa useita uusia sopimuksia Naton kanssa.
Lisää uutisia