Energiahinnat

Enemmistö suomalaisista haluaa lisätä ydinvoiman käyttämistä. Kuvassa Olkiluoto 3.
Suomen hinta-alueelta puuttuu vallitsevissa sääoloissa jatkuvasti noin 2 000 megawattia tuotantoa verrattuna kulutukseen. Tänään tiistaina pörssisähkön hinta on illalla kulutushuipun aikaan yli 62 senttiä kilowattitunnilta.
Pääkirjoituskuva
Kelan myöntäessä sähkölaskuun perustoimeentulotukea, asiakas ei voi saada samaan osaan laskusta sähkötukea. Jos asiakas taas saa perustoimeentulotukea koko sähkölaskuun, hän ei voi saada saman laskun perusteella lainkaan sähkötukea. Sähkölaskun kustannuksia ei siis korvata kuin kerran.
Asunnot ovat vaihtaneet omistajaa laiskemmin kuluvana vuonna kuin viime vuonna.
"Kipurajalla mennään", "Tiukkaa on" ja "Laskuja jää maksamatta" vastailivat lukijat TS-kyselyyn sähkön kohtuullisesta hinnasta. Monissa kodeissa pohditaan miten energiatehokkuutta edistetään ja sitä myöten laskuja pienennetään. Arkistokuva.
Esimerkiksi tuulivoima on uusiutuvaa energiaa.
Euroopan unionin jäsenmaiden poliittiset johtajat kokoontuivat torstaina Brysseliin kaksipäiväiseen kokoukseen.
Auranmaalla opeteltiin sähkötöntä elämää jopa viikon ajan Tapani-myrskyn jälkeen joulukuussa 2011. Arkistokuvassa silloiset kauppiaat Minna ja Pertti Leppäkoski inventoivat pois heitettäviä jäätelöitä marketissaan Aurassa.
Energiavirasto kehottaa leikkaamaan tarpeetonta sähkön käyttöä suomalaisissa kodeissa, jotta sähkönjakelun keskeytyksiltä vältyttäisiin tulevana talvena.