Energia

Tapio ja Anne-Maija Koiviston perustama Turku Energian sähkösopimusten kohtuullistaminen -adressi on kerännyt päälle 2600 allekirjoitusta. Se luovutetaan Turku Energian johdolle tiistaina. Adressi pyytää kaksivuotisten määräaikaisten sähkösopimusten hinnan kohtuullistamista ja sopimusten irtisanomisen mahdollistamista ilman kohtuuttomia kuluja.
Runosmäen Lämmön lämpölaitoshankkeesta on väännetty kättä jo kymmenen vuoden ajan. Nyt laitoksesta on saatu ensimmäisiä käyttökokemuksia. Ne ovat Runosmäen Lämmön mukaan ylittäneet odotukset.
Olkiluodon kolmas reaktori tuottaa taas sähköä. Kaupalliseen tuotantoon laitos pääsee huhtikuussa.
Kati Miettunen tutkii paitsi uusia kennomateriaaleja myös kennojen kestävyyttä ja kierrätettävyyttä.
Ilkka Herlinin vaimoineen perustama Q Power keskittyy fossiilittomien ja omavaraisten energiajärjestelmien kehittämiseen ja toimittamiseen. Arkistokuva.
TSE:n monipolttoainelaitos eli nelosyksikkö on tärkein kaukolämmön lähde Turun seudulla. Laitoksen yhteydessä toimiva savukaasupesuri tuottaa yksistään lähes kymmenyksen kaukolämmöstä.
Energiapuun hinta kallistui reippaasti viime vuonna.
Kiinteistöliiton Petri Pylsy kertoo, että asumisterveysasetuksen mukaan asunto-osakeyhtiössä lämpötilan pitää olla lämmityskaudella 18 ja 26 asteen välillä.
Talvikaudella aurinkopaneeleita ei pidä puhdistaa lumesta tai jäästä, sillä se ei maksa vaivaa tuotossa euroina ja toiminta saattaa vahingoittaa paneelien pintaa, jolloin ne eivät tuota enää mitään. Useimmat paneelijärjestelmät toimivat kuin jouluvalot eli jos yksi paneeli on rikki, eivät muutkaan paneelit tuota mitään.
Ovista, ikkunoista ja lattianrajasta tuleva veto lisää kodin  lämmitystarvetta. (Kuva: Pexels)
Elinkeinoelämän Keskusliiton pk-johtaja Petri Vuorion arvion mukaan kustannusnousu koettelee nyt erityisesti pienempien yritysten kannattavuutta.
Turkulaiset Rauno ja Pirjo Lahervo käyvät Impivaaran uimahallissa joka toinen päivä.–Hyvää kuntoilua ja tapa säästää rahaa. Olemme lämmittäneet kotona saunan vain kerran koko talvena, he kertovat.
Ydinvoiman suosio on lisääntynyt Suomessa rajusti viimeisen vuoden aikana. Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan joulukuisen arvo- ja asennetutkimuksen mukaan erityisesti naisista on tullut ydinvoimamyönteisempiä kuin aikaisemmin.
Olkiluoto 2:n sähköntuotanto keskeytetään viikonlopuksi. Arkistokuvassa Olkiluoto kakkosen turbiinisalissa oli huoltotoimenpiteiden takia tavallista enemmän väkeä vuonna 2015.
Kiinnostus vetytutkimukseen on historiallisen korkealla. Teollisuudessa vetyä käytetään jo paljon. Havainnekuva.
Pekka Alikirrillä oli viime keväänä varasto täynnä lannoitteita, ja tilanne on sama nytkin. Alikirrin kokemuksen mukaan lannoitteet kannattaa hankkia hyvissä ajoin.
Turkulaisen rivitaloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Rauno Mikkolan mukaan energiaremontin ensimmäisessä vaiheessa asennettavilla aurinkopaneeleilla voidaan tuottaa 75 prosenttia rivitaloyhtiön käyttämästä kiinteistösähköstä.
Fingrid ei voinut viedä loppuun suunniteltua lähivikakoetta. Olkiluoto 3 ja Suomen sähköjärjestelmä toimivat testin aikana normaalisti. Testin keskeytys ei liity OL3-voimalaitoksen toimintaan.
Lisää uutisia