Elintarviketeollisuus

Alexander Karlund (oik.) otti vastikään vastaan ensimmäisiä laatikoita verkkokaupan varastoon. Luonkosin Piritta Fors ja Vaskion Mausteen Marko Mäkilä toivat ensimmäisten joukossa tuotteitaan Piikkiöön.
Tänään allekirjoitettu sopimus voimassaoloajan pidentämisestä koskee kaikkia viittä SEL:n ja ETL:n välistä yleissitovaa työehtosopimusta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimusta. Arkistokuva.
Suosittuja vientituotteita on esimerkiksi tuore kala.
Toni (vas.) ja Veijo Hukkanen ovat johtaneet Suomen suurinta kalakonsernia Kalaneuvosta. Samaan yhtiöön kuuluva Nordic Fish ja Kalaneuvos sulautuivat nyt yhdeksi yhtiöksi.
Fahad Hossain Adnan ja Oana Armanu työskentelevät kolmioleipälinjastolla.
Uudehko tehdas Raisiossa tuottaa muun muassa erilaisia kauratuotteita.
Talousvaikeuksissa oleva HK-Scan myy Baltian toimintonsa 90 miljoonalla eurolla. Osa kauppasummasta on ehdollista.
Gluteenittomista tuotteista on useita takaisivetoja marraskuun lopulta lähtien. Taustalta paljastui yksi yhteinen tekijä.
Jouni T. Laine toimi yhtiön Food Solutions -yksikön johtajana.
Raision uusi kaurajalosteiden tehdas on ollut toimitusjohtaja Pekka Kuusniemen kärkihankkeita. Elovena-brändin uusien tuotteiden myynti kovassa kasvussa.
HK-Scan aloittaa muutosneuvottelut, jotka koskevat konsernitoimintoja.
Janika Niskanen joutuu syynäämään elintarvikkeiden pakkausselosteita tarkaan, sillä hänellä on moniallerginen lapsi.
Tero Hemmilä aloitti HK-Scanin toimitusjohtajana vuonna 2019.
Suomi on sitoutunut ruokahävikin puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä. Motivan koordinoima materiaalitehokkuuden sitoumus on osa tämän tavoitteen toteuttamista.
Pari vuotta sitten Säkylässä valmistui linjasto, jossa valmistuu esimerkiksi pinaatti-raejuustonapeiksi kutsuttuja kasvispyöryköitä. Tänä vuonna yhtiö on investoinut pitsalinjastoon ja herneenkäsittelyyn.
HK-Scanin pääkonttori Turun Lemminkäisenkadulla.
Elintarvikemarkkinavaltuutettu patistelee etenkin maataloustuottajia tekemään yhteistyötä, sillä pienet yritykset ovat usein heikoilla isoja sopimuskumppaneitaan vastaan. Tilat voisivat keskittyä ydinosaamiseensa ja ulkoistaa osan toiminnoista niille, joilla on paras osaaminen.
Suomessa suurin osa hedelmistä ja vihanneksista myydään irtotavarana tai kokonaisena, jolloin päiväysmerkintää ei tarvita. Arkistokuva.
Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi sanoo, että ruoan maailmanmarkkinat ovat tällä hetkellä täysin sekaisin Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen takia.
Lisää uutisia