Eläinsuojelu

Koulutuskentillä salaa kuvatut videot näyttävät, miten koiria lyödään, potkitaan ja kuristetaan
Papukaija ilmestyi Varissuolla kolmannen kerroksen asuinhuoneiston ikkunan taakse tiistaina.
Naisella oli neljä koiraa. Niiden ulkoiluttamisesta ja ruokinnasta ei huolehdittu, ja yksi kärsi kivuliaista kasvaimista, mutta sitä ei viety eläinlääkäriin. Viitekuvan koira ei liity tapaukseen.
Oikeutta eläimille -järjestön kuvaamalla videolla nainen nähdään retuuttamassa koiraa.
Koulutuskentillä salaa kuvatut videot näyttävät, miten koiria lyödään, potkitaan ja kuristetaan. Oikeudessa kuultiin todistajana naista, joka otti yhteyttä Oikeutta eläimille -järjestöön.
Puolustus kritisoi myös koko sähköpannan käsitettä tai olemassaoloa. Puolustusasianajaja arveleekin, että järjestön kuvaamien ja julkisuuteen antamien videoiden tarkoitus oli vahingoittaa koulutustoimintaa ja kouluttajia.
Tarkastuksen mukaan naantalilaisnainen oli myös laiminlyönyt viljakäärmeen ruokinnan noin puolen vuoden ajan. Viljakäärme on maailman lemmikkikäärmeistä suosituin. Se kasvaa noin puolitoistametriseksi. Arkistokuvan käärme on turvassa terraariossaan.
Pysäytyskuva salakuvatusta videosta
Poliisin kuva vanhan hevoskuljetuskärryn sisältä. Kuvan oikeassa laidassa on ovi, josta hieho tippui kesken matkaa tielle.
Tesyn hoivissa ollut saukko pääsi takaisin vapauteen tiistaina.
Auransillan verkot ovat olleet rakenteiden suojana vuosikausia. Linnut ovat nyt päässeet verkon alle ja jääneet jumiin sen aukkoihin.
Koulutuskentillä salaa kuvatut videot näyttävit, miten koiria lyödään, potkitaan ja kuristetaan
Kutsu Linnan juhliin tuli tärkeää pakolaistyötä tehneelle eläinlääkäri Ulriika Sundellille täytenä yllätyksenä. Valmisteilla olevan juhlapuvun värimaailma sitoutuu Ukrainaan.
Henrika Solin joutui syöttämään pentuja aluksi kahden vuorokauden ajan, ennen kuin niiden emo saatiin loukutettua.
Arkistokuvan kissa ei liity tapauksiin.
Helmikuussa 2021 julki tulleilla videoilla suojelukoiraharrastajat löivät, potkivat ja kuristivat koiria.
Ulriika Sundell muutti maaliskuussa 2022 tulevan pieneläinklinikkansa tilat huoneiksi ukrainalaisille perheille, jotka pakenivat sotaa lemmikkiensä kanssa. Arkistokuva.
Triina-Terttu Tomeran ja Saimi-Sinikka Suloisen elämä on täynnä leikkiä, tutkimista ja tonkimista. Possut pelastuivat joutumasta kinkuiksi pudottuaan teurastamon kuormasta. Tanja Koski kertoo, että eläinsuojeluyhdistys Kuura osti possut ja tarjosi niille uuden kodin.
Kuusamon Suurpetokeskuksessa on useita karhuja, joista tunnetuimmat lienevät Vyöti (kuvassa) ja Juuso. Karhujen lisäksi tarhassa asustelee kettuja, ilveksiä sekä koirasusia.
Kadonneet koirat ovat roduiltaan ainakin siperianhuskyja ja tsekkoslovakiansusikoiria. Arkistokuvan koirat eivät liity epäiltyyn rikokseen.
Rikosoikeuden asiantuntijan mukaan oikeuden olisi hyvä arvioida, voidaanko pitkälle haudotun ankansikiön keittäminen elävältä rinnastaa kuoriutuneen ankanpojan tappamiseen kiehuvassa vedessä.
Lisää uutisia