Eläimet

Järjestyslain 15. pykälän mukaan on pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. Kakkapussin oikea paikka on sekajätteessä.
Turussa kartoitetaan miten talousmetsää ja kaavoitusta voitaisiin käsitellä niin, että elinpiiri säilyy sopivana myös rauhoitetulle oravalajille. Arkistokuva.
Naantalin Rymättylässä kahden kuolleena löytyneen merikotkan kohtalo kuohuttaa Turun alueella. Lintujen kuolemasta odotetaan lisätietoa ensi viikolla Ruokavirastolta.
Jouko Högmander aikoo pyytää Rymättylän kuolleiden merikotkien höyhennäytteet Ruokavirastosta. Hän pitelee vuonna 2020 otetussa kuvassa loukkaantuneena löydettyä merikotkaa.
Toinen kuolleena löydetty lintu oli rengastettu Virossa vuonna 1999. Merikotka elää noin 40-vuotiaaksi.
Rymättylän mökkiläiset ovat tottuneet ihailemaan alueella viihtyviä merikotkia. Lintu on rauhoitettu. Arkistokuva.
Ihmisen huostaan otetut rusakonpojat menehtyvät helposti hyvästä hoidosta huolimatta. Paras hoitaja on niiden oma emo ja toiseksi paras tehtävään koulutettu Turun Eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen.
Arkistokuva
Pablo ja Phoenix tutustumassa toisiinsa ensimmäistä kertaa. Eläintarhojen tavoitteena on muun muassa uhanalaisten eläinten monimuotoisuuden vaaliminen. Käytännössä tämä näkyy esimerkiksi eläinten siirtoina eläintarhojen välillä.
Yhdellä löytökuuteista oli vielä valkoinen kuuttikarva, joka vaihtuu harmaaseen turkkiin noin parin viikon iässä.
Syntyvällä kanalla tai kukolla olisi luonnollisesti odotettavissa miltei kymmenen vuotta elämää. Teollisuudessa munijakanat kuitenkin tapetaan 1,5-vuotiaina, kukot sen sijaan jo tipuina – ja elon aikakaan ei ole lajinomaista, kirjoittajat sanovat.
Luolakoirajahdissa käytetään pieniä koiria, kuten mäyräkoiria tai eri terrierirotuja. Arkistokuvan koira ei liity luolakoirakokeisiin.
Suden jälkiä voi nähdä hangella, jos liikkuu metsässä useammin kuin satunnaisesti ja osaa tunnistaa ne.
Eläinavusteiseen toimintaan kuuluu muun muassa luonnossa liikkuminen yhdessä eläimen kanssa. Meri Keränen (vas.), Elina Laaksoaho ja Taru Kuusisto ovat käyneet kävelyillä ponien kanssa läheisessä metsässä.
Lauantaina karhut ihmettelivät ja piehtaroivat yön aikana sataneessa lumessa. Viime talvena Korkeasaaren karhukaksikon unet keskeytyivät ennen aikojaan jo jouluna, kun rikkoutunut vesiputki kasteli talvipesän. Tämän epäonnisen pesäkopin karhut jättivät nyt kokonaan käyttämättä.
Papukaija ilmestyi Varissuolla kolmannen kerroksen asuinhuoneiston ikkunan taakse tiistaina.
Tutii oli hyvävointinen myös karkureissunsa jälkeen.
Oikeutta eläimille -järjestön kuvaamalla videolla nainen nähdään retuuttamassa koiraa.
Puolustus kritisoi myös koko sähköpannan käsitettä tai olemassaoloa. Puolustusasianajaja arveleekin, että järjestön kuvaamien ja julkisuuteen antamien videoiden tarkoitus oli vahingoittaa koulutustoimintaa ja kouluttajia.
Pysäytyskuva salakuvatusta videosta
Lisää uutisia