Demokratia

Kirjoittajan mukaan pelotevaikutus ei ole autuaaksi tekevä maailmanpolitiikassa. Myös ei-demokratioiden ja jopa despoottien kanssa on tehtävä yhteistyötä ja pidettävä jonkinlaiset välit. Kuvassa Kaj Stenvallin viimeaikaista, kantaaottavaa taidetta Venäjän presidentti Vladimir Putinista.
Kansalaiset haluaisivat vaikuttaa entistä enemmän netissä, mutta päättäjät suosivat yhä kasvokkain tapahtuvaa vaikuttamista.
Tuomas Ojanen.
Kiovan keskustassa Maidan nezalezhnostilla eli Itsenäisyydenaukiolla muistetaan aiempien taisteluiden sankareita. Vuosien 2013 ja 2014 demokratiaprotestien päätteeksi vallanpitäjien luoteihin menehtyneitä aktivisteja eli taivaallisen sadan joukon jäseniä muistetaan nimeltä kasvokuvin. Kuva on toukokuulta 2018.
Jukka Käyhkö
Näky oli harvinainen, kun Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden tervehti avajaispuheessaan Valkoisesta talosta virtuaalisen Demokratioiden huippukokouksen osallistujia. Biden pani toimeen vaalikampanjassa esittämänsä idean kutsua keskusteluihin erilaisten demokraattisten maiden johtajia.
Kari Vainio
Ano Turtiainen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Juvalta Etelä-Savosta. Turtiainen putosi kesän kuntavaaleissa Juvan kunnanvaltuustosta. Voimanostajataustaisen yrittäjän vaihtoehtoiset mielipiteet kuitenkin saavat kaikupohjaa verkossa.
Toimitusjohtaja Galina Timtshenko kertoo Meduza-median tavoittaneen yli sata miljoonaa sivulatausta kuussa. Hänen mukaansa Kreml pelkää uutiskanavaa, koska sen yleisö on nuorta, varakasta ja siksi vaarallista vallanpitäjille. Kuva Wilson-keskuksen tilaisuudesta.