Budjetti

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vaatii 700 miljoonaa euroa hoitovelan korjaamiseksi. Hallitus päättää täydennyksistä ensi vuoden budjettiin torstaina. Arkistokuva.
Kemiönsaaren ensi vuoden talousarviossa on varattu 80 000 euron määrärahan Taalintehtaan vierasvenesataman kunnostushankkeen loppuunviemiseksi.
Nousiaisten lähivuosista 2023–2025 ennakoidaan alijäämäisiä, mikä johtuu erityisesti Henrikin yhtenäiskoulun B-osan uudisrakennushankkeesta. Arkistokuva.
Paimio ensi vuoden investointeihin kuuluu myös uimahallin peruskorjausen loppuun saattaminen.
Sauvon yksi lähivuosien isoja investointiurakoita on öljylämmityksestä luopuminen kunnan kiineistöissä.
Naantalin kaupunki muuttaa parhaillaan Tullikatua kokonaan uudenlaiseksi. Työ valmistuu ensi keväänä.
Naantali aikaisti Tullikadun (kuvassa keskellä) remonttia, koska Skanska käynnisti kadun varrella kerrostalojen rakentamisen tänä vuonna.
Musiikkitalolle varattu tontti sijaitsee valtion virastotalon edessä, kaupunginteatterin ja WAMin välissä.
Pääkirjoituskuva
Pormestari Minna Arve kertoi Turun ensi vuoden taloussuunnitelmista Villa Solinissa keskiviikkona.
Loimaan kaupunginjohtaja Jari Rantalan mukaan vuoden 2023 budjettia ja vuosien 2024 -2025 taloussuunnitelmaa on laadittu poikkeuksellisen epävarmuuden keskellä.
Torstaina alkavissa neuvotteluissa perataan muun muassa päivähoidon henkilöstöpulaa. Turun keskustan päiväkotiongelmiin tuli helpotusta vuosi sitten, kun Sofiankadulla valmistui uusi päiväkoti. Kuva on marraskuulta 2021.
Kaarinan ydinkeskustan asumis- ja liikenneratkaisuihin halutaan tuoda uudenlaista ajattelua.
Budjettineuvottelut alkavat Turussa torstaina.
Turun vuoden 2023 budjettiluonnokseen tehtiin nipistyksiä 4,4 miljoonan euron edestä.
Mirka Muukkosen johtama Vasemmistoliiton ryhmä haluaa Turkuun lisää investointeja pyöräilyyn, kävelyyn ja joukkoliikenteeseen.
Pääministeri Sanna Marinin mukaan eduskuntapuolueiden itärajan raja-aitaa ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevässä kokouksessa puolueet olivat yksimielisiä.
Pääkirjoituskuva
Musiikkitalon rakentaminen Itsenäisyydenaukiolle on maksamassa Turulle jo ensi vuonna 15 miljoonaa euroa.
Pormestari Minna Arve (kesk.) ja apulaispormestarit Piia Elo ja Ville Valkonen esittelivät vuosi sitten Turun tämän vuoden talousarviota. Puolueiden on määrä myös tänä syksynä neuvotella talousrvio valmiiksi ennen kuin Arve julkistaa esityksensä.
Pääkirjoituskuva
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) hankejohtaja Arja Pesonen kertoo, että Varhan palkkasumma tulee olemaan miljardin tietämillä ensi vuonna. Nyt arvioitu 960 miljoonaa on laskettu ilman keskeneräisten työehtosopimusten osuutta.
Lisää uutisia