Avustukset

Avuntarpeen Ukrainassa odotetaan jatkuvan vielä pitkään. Arkistokuva lokakuulta, kun avustusrekkaa pakattiin Turussa.
Noin 16 miljoonaa ukrainalaista tarvitsee veteen, sanitaatioon ja hygieniaan liittyvää apua.
TAI:n palvelulogistiikan opiskelija Mariana Kuzmenko siirtää trukilla Harkova-keräykseen lahjoitettuja sähkö- ja lämmityslaitteita.
Turun nuori teatteri saa ensi vuonna Turun kulttuuri- ja nuorisolautakunnalta korotettua avustusta toimintansa tueksi. Prinsessa Pikkiriikin talven viimeinen esitys on lauantaina 17. joulukuuta. Kuvassa Olivia Kalluinen (vas.), Sanja Hankaniemi ja Iina Kuivainen.
Keräyksessä otetaan vastaan myös ruoanlaittokalustoa. Kaupungin työntekijät valmistivat keittoa Harkovan Nezlamnostin asukkaille joulukuun alussa.
Ukrainan Hersonissa väkijoukot kokoontuivat viime viikon perjantaina sankoin joukoin torille vastaanottamaan humanitaarista apua. Turusta toimitaan myös tukea Ukrainan ja Harkovan jälleenrakennukseen tarjoamalla asiantuntijaosaamista muun muassa kaupunkisuunnittelussa sekä kestävän kehityksen ratkaisuissa, kertoo Turun pormestari Minna Arve.
Ajoneuvoyhdistelmään lastataan Paimalassa Ukrainaan vietäväksi yhteensä 30 sairaalasänkyä, kaksi tonnia liinavaatteita, 20 pyörätuolia sekä useita laatikoita vaatteita ja hygieniatarvikkeita. Trukkia ohjaa Huiskulan puutarhan työntekijä Ville Kiviniemi.
Raision Ukraina-avustuskeskus avaa keräyspisteitä Raisio Centeriin, Länsikeskuksen Citymarketiin ja Naantalin K-Supermarket Ukko-Pekkaan. Arkistokuva Ukko-Pekan parkkialueelta.
Kirjan talo on kesäkuussa muuttanut väistötiloihin jokirannasta, jossa se on sijainnut vuodesta 2008.
Sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin liikuntahallin pitäisi tulevaisuudessa näyttää tältä.
Tavaroita järjestellyt kahdeksasluokkalainen Fanni Koivukari kertoo olleensa vapaaehtoisena mukana alusta asti. Hän on käynyt pisteellä kerran viikossa koulun jälkeen.
Inno Ukraine -yhdistyksen toimintaa vetävä Ulriika Sundell (vas.) kertoo, että yhdistyksen tilojen kautta on kulkenut jo yli 20 perhettä.
Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari kertoo, että Islannin mallin käyttöönotolla Turussa halutaan paitsi parantaa nuorten hyvinvointia, myös muuttaa kaupungin liikuntaresurssien käyttöä. – Enemmän tekemistä ja parempaa yhteistyötä kaupungin ja seurojen välillä, Kalmari kiteyttää.
Aluehallintavirasto on myöntänyt avustuksia lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Arkistokuva.
PET-keskuksen johtaja Juhani Knuuti odottaa uutta PET-kameraa Turkuun ensi viikolla. Arkistokuva.
Ilmari Heinonen tuntuu ottavan varsin tyynesti sen, että häntä on julkisesti useamman kerran syyllistetty Vehmaan kunnan ylikuormittamisesta turhilla valituksilla. Heinonen toteaa arvoituksellisesti, että jatkossa hänelle jääkin enemmän aikaa keskittyä paperihommiin, koska metsätöihin hänestä ei oikein enää ole.
Ukrainan sotaa pakeneville voi lahjoittaa materiaalista apua maanantaina Itäharjulle avattavassa Avustuspisteessä.
Puolustsministeri Antti Kaikkonen (kesk) huomautti Twitterissä, että avun perillemenon varmistamiseksi avun sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin.
Turun nuorisovaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa Turun kaupungintalolla vuonna 2014. Kuvituskuva.
Naantalissa sijaitseva Casa Haartman on yksi Åbo Akademin säätiön tukemista museoista.
Lisää uutisia