Autokauppa

Henkilöautokannan keski-ikä kohosi viime vuonna 12,5 vuoteen. Vuotta aiemmin autojen keski-ikä oli 12,2 vuotta.
Pääkirjoituskuva
Täyssähköautojen rekisteröinti kiihtyi joulukuussa, kun autonvalmistajat kiihdyttivät ladattavien autojen valmistusta loppuvuonna välttyäkseen EU:n säätämiltä saastesakoilta.
Kia Sportage on vetävän näköinen ja varustelultaan ajanmukainen katumaasturimalli. Voimalinjan valinnassa voi mennä sormi suuhun tai rahat loppua kesken. Koeajoauton helmiäisvalkoinen metalliväri on lisävaruste.
K-ryhmässä Varsinais-Suomen myynti pysyi lähes ennallaan. Arkistokuva.
Myllyä vastapäätä Turun kehätien varressa sijaitseva autokaupan kiinteistö puretaan ja sen tilalle tulee uutta liiketilaa.
Hedin Automotiven toimitusjohtaja sanoo yrityksen olevan avoin uusien sähköautomerkkien tuomiseen Suomen markkinoille sekä käytettyjen autojen tuonnin laajentamiseen ulkomailta.
Poliisi varoittaa käytetyn auton kauppiaita huijareista.
K-ryhmässä Varsinais-Suomen myynti pysyi ennallaan. Tänä vuonna Turun seudulla ovat avautuneet muun mussa kuvan K-market Tyyssija Turun yo-kylässä ja K-market Pikkukippari Naantalin Luonnonmaalla.
Sähköautokauppa käy Etelä-Suomessa huomattavasti muuta maata vilkkaampana.
K-Auton muut palvelut eli uusien autojen myynti, huolto- ja korjauspalvelut ja varaosamyynti pysyvät jatkossakin Turun Rieskalähteentien toimipisteessä.
Toimitusjohtaja Janne Tolonen on tyytyväinen vaihtoautokaupan kehitykseen.
Arkistokuva.
Käytettyjen autojen kaupassa kärkeä pitävät edelleen polttomoottoriautot, vaikka käytettyjen täyssähkö- ja hybridiautojen kysyntä on kuitenkin viimeisen vuoden aikana kasvanut. Vaihtokaaran operatiivinen johtaja Hannu Leino (vas.) ja kehitysjohtaja Jesse Viljanen esittelevät autoja.
Hangosta lähtee nykyisin 30–40 autorekkaa päivässä kaikkialle Suomeen. Kun uusien autojen kauttakulku Venäjälle oli voimissaan, kuljetuksia oli moninkertaisesti enemmän.
Kesko kiihdytti huhti-kesäkuussa uuteen ennätystulokseensa. Arkistokuvassa kuljetysyrittäjä Mikko Sotarauta esitteli Keskon kuljetuksia varten hankittua erikoispitkää rekkaa Liedon Avantissa vuonna 2018.
Automyyjät Tuomas Lakanen ja Jukka Rantala tutustuivat helmikuussa upouuteen VW ID4:een Turun Volkswagen Centerissä. Sähköautojen ja ladattavien hybridien osuus ensirekisteröinneistä on jo noin kolmannes.