Autoilu

Juho Putkonen ei ollut ennen tehnyt näin pitkää matkaa sähköautolla.
Kreate Group Oy:n talousjohtaja Mikko Laine ajaa työsuhdeautolla jo kolmatta vuosikymmentä. – Töissä tulee ajettua 25 000–30 000 kilometriä vuodessa, ja siksi vapaa autoetu sopii ainakin minulle.
Autoverkkokauppa.fi avaa uuden myymälän Raisioon.
Markku Tuomaala (vas.) näkee Alastaron moottoriradassa muutakin kuin pelkän radan. Yhdessä toimitusjohtaja Tero Tupalan kanssa Tuomaala aikoo tehdä keskuksesta entistä monipuolisemman.
Arkistokuva Uudenkaupungin Valmet Automotiven tehtaalta.
Yrittäjä Tero Lehto katsasti autoa Salon SF Katsastuksen asemalla tammikuussa 2019.
Turussa riittää liikennettä. Kuva Markulantien ja Satakunnantien risteyksestä.
Pyöräliikenteen tavoiteverkko 2035 -esityksellä halutaan huomattavasti parantaa polkupyöräilyn edellytyksiä Turun keskustassa.
Ahtailla parkkipaikoilla sattuneet kolhut ovat yleisiä ja lumi hankaloittaa pysäköintiä entisestään. Arkistokuva.
Arkistokuva.
Hämeenkadulla usein pyöräilevä Katariina Kumpula on iloinen siitä, että Kiinanmyllynkadun kohdalla ei enää ole kevyenliikenteen väylän käyttäjille liikennevaloja.
Jos saksalainen Sono Motors löytää rahoittajan, Valmet Automotive valmistaa Sion-aurinkosähköautoa 43 000 auton vuositahdilla lähimmät seitsemän vuotta. Auto maksaisi Saksassa alle 30 000 euroa.
Arkistokuva tietullista Tukholmasta.
Turun pormestari Minna Arven mukaan kestävän liikenteen osuuden pysyminen paikoillaan oli odotettavissa esimerkiksi koronan vuoksi. Arkistokuvassa Arve esittelee raitiotie-ehdotusta helmikuussa 2020.
Arkistokuva tukholmalaiselta ruuhkaverokokeilun tarkastuspisteeltä.
Kestävän liikenteen, eli kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuus junnaa Turun seudulla paikoillaan. Raisiossa, Kaarinassa ja Liedossa kestävän liikenteen osuus on viidessä vuodessa hieman lisääntynyt, Turussa ja Naantalissa taas vähentynyt.
KA-Renkaan toimitusjohtaja Kalle Ojala esittelee Turun Orikedon liikkeeseen saapuneita ensimmäisiä uusia kesärenkaita.
Polttoaineiden hinta on ollut alkuvuodesta korkealla. Psykologisena rajana pidetty kahden euron litrahinta on rikkoutunut monin paikoin.
Toyota Corolla Cross laajentaa valmistajansa maasturivalikoimaa entisestään ja tuo oman lisänsä Suomen suosituimman henkilöautomallin valikoimiin. Mallin 264 sentin akselivälille sopii kohtuulliset tilat neljälle. Takana jalkatilaa saisi olla enemmän.
Henkilöautokannan keski-ikä kohosi viime vuonna 12,5 vuoteen. Vuotta aiemmin autojen keski-ikä oli 12,2 vuotta.
Ensimmäinen hirvien häätämiseen tarkoitettu äänimajakka on jo käytössä Kasitiellä Mustasaaressa Pohjanmaalla. Elyn liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klangin mukaa sen tehosta on saatu lupaavia tuloksia. Kuva Varsinais-Suomen Elyltä.
Etenkin jyrkkä Kaskenmäki aiheuttaa haasteita autoilijoille ja tienpidolle talvikaudella.
Sähköautoja rekisteröitiin viime vuonna yli 14 500 kappaletta, mikä on ensimmäistä kertaa enemmän kuin dieselautoja.
Lisää uutisia