Aurajoki

Ravintolalaiva Jenny palveli ennen Aussie Barin nimellä. Nyt laiva on tanskalaisen Rekom Groupin omistuksessa. Arkistokuva vuodelta 2019.
Turkulainen Riku von Wendt tuli hakemaan Saaristolaismarkkinoilta vakiotilauksen eli lohi- ja silakkapasteijoita Salosen kojusta. Pirjo Salonen tiesi jo, mitä tuttu asiakas haluaa.
Nordic Urban Oy:n toimitusjohtaja Raoul Grünstein ja kehitysjohtaja Marianne Mäkelä esittelivät kesällä 2019 paikkaa, johon Kulttuurijokilautta sijoittuisi. Nyt hidasteeksi on tulossa aikaa ja rahaa vievä laituriremontti.
Rantamuuria korjattaisiin kolmessa eri vaiheessa välillä kulkien Myllysillalta Teatterisillalle päin. Ilman korjaustöitä painuvat rannat alkavat mahdollisesti rikkoa katuja.
Vanhan köysitehtaan perustukset ovat painuneet ja pilarit rapautuneet.
Turussa valot sammutettiin valot tunniksi ensimmäistä kertaa vuonna 2009. Arkistokuva Vartiovuoren Tähtitornista ja Aurajoen rannalta.
Kimmo Linnavuori haluaa löytää meluasiassa tasapainon asukkaiden ja yrittäjien välillä.
Turun melupäätös koskee ravintola Samppalinnaa ja ravintolalaiva Donnaa. Taka-alalla kuvassa näkyvä Svarte Rudolf ei ole listalla.
Turun kaupunki on osallistunut Earth Hour -tapahtumaan vuodesta 2009. Vuonna 2016 sammuivat Teatterisillan valot.
Turussa on aiemmin järjestetty useita mielenosoituksia ukrainalaisten tukemiseksi ja Venäjän laittoman hyökkäyssodan päättämiseksi. Arkistokuvassa Tuomiokirkolla järjestetty mielenosoitus helmikuulta vuodelta 2022 vain pari päivää hyökkäyksen alettua.
Turun kaupungin havainnekuva kulttuurijokilautan sijainnista.
Turkulaisen kirjastonhoitajan Ann-Christin Antellin Puuvillatehdas-romaanisarja on edennyt päätösosaansa.
Kulttuurijokilautan tuloa puidaan seuraavaksi oikeuslaitoksessa.
Aurajoen ratasillan purkutyöt aiheuttavat melua todennäköisesti pitkin kevättä. Siltakannen nostoa ei voitu tehdä 19. tammikuuta, koska urakkasopimuksia ei oltu hiottu loppuun saakka.
Loimijoen tulvat valtasivat pellon ja lähentelivät tien reunaa maanantaina Ypäjällä.
Kirjoittaja toivoo Turun linnan tiloihin, esimerkiksi kuninkaansaliin, elävämpää historian esillenostoa.
Rautatiesillan rakennustöitä varten on ensin rakennettu työsilta, jonka pitää kantaa niin kaivinkoneet kuin niiden nostamat raskaat ratapalkitkin. Joen pohjaan on paalutettu kymmenittäin teräspaaluja, joiden päälle nostellaan puupalkit.
Aurajoen teräksestä tehty ratasilta puretaan osissa, jotka leikataan irti ja nostetaan pois.
Aurajoen laituripaikat sijaitsevat Martinsillasta merelle päin.
Turussa on riittänyt joulukuussa lunta. Kuva: Hannu Tiainen
Lisää uutisia