Asuntomessut

Naantalin kaupunki myy avoimella tarjouskilpailulla neljä Viialan asemakaava-alueella sijaitsevaa asuintalotonttia.
Festivaaleilla asuntoja esittelee asuntojen omistajat ja he kertovat paikallisesta elämänmenosta.
Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski uskoo, että Naantalin asuntomessut lisäävät myös Muumien vetovoimaa.
 -Tää on mun piha, kun nurmikkoakaan ei saanut tehdä, esittelee Kati Jensen omakotitalonsa  toisessa kerroksessa olevaa valtavaa terassia, josta avautuu laajat näkymät messualueelle.
Nähdäänkö täällä tulevaisuudessa asuntomessut? Kaupungin suunnitelmissa rakentamista tulisi Koroisten-Halisten aluetta halkovan sähkölinjan pohjoispuolelle.
Koroisiin suunnitellaan asuntomessujen lisäksi Turun uusinta siirtolapuutarhaa. Siirtolapuutarha tulisi kuvassa näkyvälle alueelle Vähäjoen tuntumaan.
Rakennusmateriaalien kustannukset, kuten puutavaran hinta on ollut messujen rakentamisen ajan kovassa nousussa.
15. heinäkuuta alkavien Naantalin asuntomessujen Lounatuuli-asuinalueen ulkotiloihin sijoitetaan kaksi sydäniskuria.
Havainnekuva venemessualueesta Naantalin Luonnonmaalla.
Mari Anttonen kuvailee työssään periaatteena olevan se, että kohteet kestävät aikaa sekä laadullisesti että niin, että asiakas viihtyy tilassa pitkään, eikä asiakas kyllästy näkemäänsä ympäristöön.
Rakenteilla olevan asuntomessualueen rantamaisemiin on tulossa kuusi saunaa. Matalahteen tulee myös laituripaikat 70 veneelle.
Emmi Pärni ja Sami Lehtinen teettivät tulevasta kodistaan 3D-kuvia. Niiden avulla he tekivät muutoksia muun muassa keittiöön ja olohuoneeseen. Keittiöstä jää pois iso saareke, jotta suurelle marmoripöydälle jää riittävästi tilaa. Myös sohva vaihdettiin suunniteltua pienempään, jotta tilasta ei tule liian ahdasta.
Rauhalan torppa ja Rauhalanrinne on tehty betonista. Näköaloja ihailemassa Timo (vas) ja Tuuli Ekman, Janne Hurme sekä Päivi Ekman.
Naantalin kaupunki edellyttää, että asuntomessujen oheiskohteen, kaupungin keskelle nousevan asumisoikeustalon ulkopinnan tuli olla puuverhoiltu. Lisäksi talon on edustettava samaa tyyliä kuin korttelin muiden kerrostalojen. Suunnitteluun piti pyrkiä tuomaan vihreyttä ja innovatiivisuutta.
Ensi kesänä järjestettävien Naantalin asuntomessujen talojen rakentaminen etenee kovaa kovaa vauhtia. Lupakäsittely on kesken enää parin kohteen osalta.
Jätettä on viety kaatopaikan maisemiin myös kaatopaikan sulkemisen jälkeen.
Ainutlaatuinen pyöreä talo avautuu kävijöille Lohjan asuntomessuilla, jotka alkavat 9. heinäkuuta. Monen yllätykseksi teräsrunkoisessa Pyörteessä ei ole kovia kulmia. Talon ulkopuolella kulmia on pyöreä nolla.
Havainnekuva rannasta asuntomessualueella Naantalissa.