Analyysi

Hallitustunnustelija Petteri Orpo myöntää, että erot talouspolitiikan hoitamisessa ovat yhä isoja kokoomuksen ja sdp:n kesken.
Hallitustunnustelija Petteri Orpo aloittaa neuvottelut kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa perjantaina. Silloin hänen pakeilleen tulee vasemmistoliitto.
Pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden promillerajaksi on esitetty 0,5 tai 1 promillea tai jotain siltä väliltä. Pyöräliitto ja oikeusministeriö eivät kannata promillerajaa. Tankojuoppous on jo kielletty rikoslaissa.
Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Maria Ohisalo vetää vielä hallitustunnustelut vihreiden osalta. Vihreät voisi Ohisalon mukaan olla käytettävissä hallitukseen, jos hallitus lähtee edistämään politiikkaa, jossa koulutuksesta ei leikata euroakaan, ilmastotoimissa ei pakiteta eikä eriarvoisuutta lisätä.
Tarkka rahapolitiikka oli Väinö Tannerille ominaista päättäjänä osuustoimintaliikkeessä ja valtakunnan politiikassa.
Tämä tilanne on toistunut nyt kahtena keväänä peräkkäin. TPS:n tilanne tulevaisuuden suhteen on niin hyvä, että putkelle voi ennustaa myös jatkoa.
Eduskuntavaaleissa sdp:n pronssille luotsannut pääministeri Sanna Marin jättää puolueensa puheenjohtajuuden. Hän aikoo kuitenkin viedä puolueensa hallitustunnusteluihin, joita johtaa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.
Turkin Tukholman-lähetystön edessä poltettu Koraani aiheutti raivokkaita mielenosoituksia ympäri islamilaista maailmaa. Iranilaiset polttivat Ruotsin lippuja rukousseremonian jälkeen pidetyssä Ruotsi-vastaisessa mielenosoituksessa tammikuun lopussa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puhuu hyvää ruotsia. Hän viihtyi vaalikampanjan yhteistilaisuudessa Ruotsidemokraattien puoluejohtajan Jimmie Åkessonin rinnalla, ja yhteinen kieli löytyi ongelmitta.
Kokoomusväki juhli Uudenmaantullin kerhotilassa sunnuntaina. Vihreä muuttui siniseksi, kun keskustalta ja vihreiltä valui ääniä kokoomukselle.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kutsui ulkoministeri Pekka Haaviston ja puolustusministeri Antti Kaikkosen reilu viikko sitten yhteiseen tiedotustilaisuuteen Naton päämajaan Brysseliin. Stoltenberg arvioi jo helmikuun puolessa välissä Naton puolustusministerikokouksessa, että Suomen ja Ruotsin Nato-tie voi olla erillinen.
Floridan kuvernööri Ron DeSantisin Ukraina-puheet saivat murskakritiikin Yhdysvalloissa. Hän korjasi lausuntojaan torstaina ja vahvisti tukevansa Ukrainaa. DeSantisin osakkeet Yhdysvaltain republikaanisen puolueen kärkiehdokkaana kasvavat sitä mukaa, kun entinen presidentti Donald Trump ryvettyy oikeusjutuissa.
– Otamme liian itsestään selvänä sen, että harvaan asutuilla alueilla tarvittaisiin aina oma auto, sanoi liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sdp) auto- ja liikennealan paneelikeskustelussa. Demareiden mukaan tulevien liikennehankkeiden kärkeen on saatava raideyhteyksien kunnossapito ja uusinvestoinnit.
Lahjakkaiden puolustajien potentiaalinen pako TPS:n riveistä laittaa joukkueen koville. Turun Sanomien tietojen mukaan mailojaan on pakkaamassa huippulahjakas Aron Kiviharju ja sopimuksensa purkamista harkitsee Jimi Suomi.
TPS:n kausi päättyi torstaina pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi keskiviikkona, että haluaa kertoa suoraan presidentti Sauli Niinistölle lunastavansa lupauksensa Suomen Nato-jäsenyyden ratifioinnista.
Kokoomus kuuluu Euroopan tasolla puolueryhmään nimeltä Euroopan kansanpuolue, EPP. Samaa puoluekantaa edustavat Euroopan parlamentin maltalainen puhemies Roberta Metsola ja saksalainen europoliitikko Manfred Weber (oik), joka toimii EPP:n puheenjohtajana. Puheenjohtaja Petteri Orpo isännöi europolitiikan tähtiä Helsingissä viime viikolla.
Pääministeri Sanna Marin osallistui viikonloppuna Dmytro Kotsjubailon hautajaisiin Kiovassa. Hän astui sisään Pyhän Mikaelin luostariin Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa.
Viranomaiset ovat vakuuttaneet, että Silicon Valley Bankissa olevat talletukset ovat turvassa talletusrajaan saakka.
Pääministeri Sanna Marin sai torstaina hallituskumppani keskustalta sangollisen kylmää vettä niskaan, kun keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ilmoitti, että ainakaan nykyhallituspohjaa ei ensi vaalikaudella nähdä.
Puolueet kampanjoivat Naantalin tuhkamarkkinoilla kuukausi ennen vaaleja.
Hyökkääjä Alhaji Gero pääsi viime kaudella kertaalleen juhlimaan maalintekoa Kupittaalla, kun Jaro haki vieraspisteet nigerialaiskärjen kulmapotkusta puskemalla maalilla. TPS toivoo, että tänä vuonna Gero pääsee tuulettamaan Turussa useamminkin.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä on yksi Sanna Marinin hallituksen kokeneimmista ministereistä. Hänen alkoholinkäytöstään ei ole aikaisemmin julkisuudessa puhuttu.
Blue Industry Parkin tyhjillään oleva alue kesällä 2021. Turku tavoittelee rajusti lisää työpaikkoja - ainakin virallisesti.
Lisää uutisia